U Evropi 368,6 miliona surfera, povećan i broj posjeta news portalima

Za korisnike interneta u Evropi najinteresantniji sadržaji su Google stranice - njih posjećuje 91 odsto ukupne evropske internet populacije
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.08.2011. 10:59h

Analitička kompanija comScore objavila je svoje najnovije podatke u vezi sa navikama korisnika interneta u Evropi. Ukupno gledajući, internet sadržajima tokom juna 2011. pristupilo je 368,6 miliona surfera, koji su prosječno proveli 26,1 sati na internetu, što je, prema navodima iste kompanije, za tri sata više u odnosu na svjetski prosjek (23,1 odsto).

Među najaktivnijim korisnicima u Evropi su Holanđani, slijede korisnici iz Velike Britanije i Turske, koji su pojedinačno on-line proveli više od 31 sata.

Za korisnike interneta u Evropi najinteresantniji sadržaji su Google stranice - njih posjećuje 91 odsto ukupne evropske internet populacije.

comScore Media Metrix

Na drugom mjestu po posjećenosti su stranice Microsofta, slijedi društvena mreža Facebook. Na četvrtom mjestu se našao sajt Wikimedija fondacije, slijede Yahoo i eBay.

Evropski surferi su tokom juna posjetili 11 odsto više medijskih i informativnih portala nego prošle godine, pa te lokacije bilježe posjete 167,2 miliona jedinstvenih posjetilaca, koji u prosjeku provedu 40,5 minuta na tim sajtovima u toku mjeseca.

Najposjećeniji medijski portal u Evropi je britanski Daily Mail, koji se u svijetu trenutno rangira kao drugi najpopularniji sajt te vrste.

Guardian se našao na drugom mjestu, slijede njemački Bild. Među prvih pet medijskih portala našli su se i turski Hürriyet and Milliyet. Francuski Le Monde, Le Figaro i ruski portali Komsomolskaya Pravda i RIA Novosti takođe spadaju u posjećenije, ali se nisu našli u prvih pet najomiljenijih destiancija.

Jedini neevropski portal u kategoriji medija koji Evropljani posjećuju često je The New York Times.

comScore svoj izvještaj bazira na analizi 49 zemalja Evrope, ali samo za njih 18 daje nešto detaljnije podatke.

Bonus video: