Parking MNE, jednostavniji način da platite uslugu parkiranja

Aplikacija kompanije ICT Investment je namijenjena plaćanju parking mjesta po zonama, ne samo u Podgorici već u svim crnogorskim opštinama
174 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 16.08.2011. 21:54h

Od uvođenja mogućnosti plaćanja parkinga putem SMS poruka, parkiranje u Podgorici nikad nije bilo tako jednostavno. Dovoljno je zapamtiti brojeve tri gradske parking zone, iskucati SMS sa registarskim oznakama automobila i to je to.

Aplikacija Parking MNE taj jednostavni postupak dodatno pojednostavljuje i skraćuje za korake unosa registracije i unosa broja na koji se šalje SMS.

Parking MNE je aplikacija kompanije ICT Investment i namijenjena je plaćanju parking mjesta po zonama, ne samo u Podgorici već u svim crnogorskim opštinama, gdje postoji takva organizacija parkinga. Program je, kako kaže Dražen Đurišić iz ICT Investmenta, urađen po ugledu na aplikaciju Parking manijak autora Zoltana Feketa.

Nakon što su tržištu u februaru ponudili verziju za iPhone, početkom avgusta je iz iste kuhinje izašla i verzija za Android zasnovane uređaje. Osim razlike u platformama, između tih verzija postoji razlika u njihovim funkcionalnostima.

„Za Android je aplikacija napisana tako da korisnik sam može da definiše grad i tarife u Crnoj Gori, koje može kasnije da koristiti bez ograničenja. Za iPhone je za sada omogućeno korišćenje aplikacije samo za Podgoricu i Herceg Novi“, kazao je Đurišić, dodajući da je u planu da se za obje platforme napravi mapiranje, koje će automatski, u odnosu na lokaciju, slati SMS bez biranje zone.

Na verziji za Android koja je izmjenjiva, prilikom instalacije programa, korisnik automatski dobija unesene zone za Podgoricu. Unos parking zona za druge opštine je jednostavan i odvija se preko opcije Menu/Setovanje/Unos zona. Sva podešavanja, odnosno unosi, se zapravo obavljaju na isti način kroz Menu/Setovanje, gdje je moguće unijeti više registarskih oznaka. Nakon unosa registracije i podešenih zona, dovoljno je samo izabrati grad, što se radi preko opcije Menu/Opštine.

Aplikacija dosad ne bilježi prevelik broj preuzimanja: Verzija za iPhone je preuzeta oko 650, a za Android oko 35 puta.

Aplikacija dosad ne bilježi prevelik broj preuzimanja: Verzija za iPhone je preuzeta oko 650, a za Android oko 35 puta

„Domaće tržište je malo i tu programeri ne treba da ograničavaju svoj djelokug“, rekao je Đurišić. O mogućnostima plasiranja i prodaje sličnih proizvoda, kako navodi, dovoljno govori činjenica da aplikacije koje se naprave mogu biti dostupne svima u svijetu.

„Naravno, uvijek je aktuelno pitanje ideje, razvoja, plasiranja i marketinga. Međutim, sve to zahtijeva dosta ulaganja i traži veoma velike žrtve sa dosta mogućih troškova. Rast prodaje i korišćenja pametnih telefona je neminovan, slijedi im veoma blistava budućnost, a shodno tome i čitavi nizovi mogućnosti za razvoj“, kaže on.

ICT Investment trenutno radi na, kako kaže Đurišić, „veoma velikom projektu vezanom za iPhone za američko tržište“.

Parking MNE aplikacije se mogu preuzeti iz Apple prodavnice i Android marketa i besplatne su.

Bonus video: