"Street art" u Budvi do 28. oktobra: Grad će biti bogatiji za tri murala

Festival ulične umjetnosti počinje danas i traje do 28. oktobra, a ukrasiće Budvu raznim ‘street art’ djelima
236 pregleda 0 komentar(a)
Be pArt Budva, Foto: Be pArt Budva
Be pArt Budva, Foto: Be pArt Budva
Ažurirano: 21.09.2018. 06:22h

Festival ulične umjetnosti “Be pArt Budva” počinje danas u Rafailovićima radom podgoričkog grafičkog dizajnera Miša Joskića, a trajaće do 28. oktobra, a u organizaciji Fondacije Budva i d.o.o. “Creative Lab”, uz finansijsku podršku Turističke organizacije opštine Budva.

U pitanju je festival koji podrazumijeva više umjetničkih intervencija na javnim površinama u gradu (“public art”). Budva će po završetku festivala biti bogatija za tri murala, trodimenzionalnu iluziju, Mladen Piljagić će oslikati poligon Osnovne škole “Stefan M. Ljubiša”, pedagoško-didaktičkim igrama i slično. Program će biti propraćen muzičkim nastupima lokalnih umjetnika.

Izrada murala u Ulici Veljka Vlahovića u Budvi i muzički nastup budvanskih umjetnika biće održani od 5. do 7. oktobra. Ovo naselje će krasiti djelo dimenzija 7x10 metara, koje će potpisati poznati beogradski grafički dizajner i ulični umjetnik Petar Popović - Piros. Bosanski umjetnik Romano Kuduzović stvaraće novu turističku atrakciju od 12. do 14. oktobra, a u pitanju je 3D iluzija na šetalištu u blizini Starog grada.

Posljednji mural biće djelo najeminentnijeg uličnog umjetnika u regionu čija djela krase zgrade u Evropi, Južnoj Americi i Aziji Andreja Žikića - Arteza.

On će od 19. do 21. oktobra oslikavati spoljnu stranu zida koji dijeli gradski bazen od plaže Pizana, površine 117 metara kvadratnih.

Festival zatvaraju studenti Fakulteta likovnih umjetnosti i Arhitektonskog fakulteta koji će 27. i 28. oktobra pod vođstvom arhitekte sa Univerziteta u Ahenu Vladimira Nikolića izrađivati skulpture u pijesku na Slovenskoj plaži ispod restorana „Obala“.

Bonus video: