Crna Gora dobila novi servis oglašavanja na internetu

Oglasi su podijeljeni po kategorijama: Automobil, Nekretnine, Posao, Tehnika i Razno. Servis se unapređuje dodavanjem novih i poboljšavanjem postojećih kategorija
164 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.06.2011. 14:16h

Možda neočekivano, ali kombinacija fizičara i ekonomiste može da bude produktivna.

Boris Džuver i Stefan Vojvodić javnosti su predstavljeni u februaru, kada je Crnogorski telekom odabrao partnere sa kojima će sarađivati kroz svoj program Inovatorium.

Telekom je između oko 40 projekata, pored ostalih, tada odabrao i njihov „On-line oglašavanje“, koji je u međuvremenu dobio ime „Svašta nešto“, našao svoje mjesto na internetu i - prve korisnike.

Nova dimenzija oglašavanja

Tim projektom autori su željeli da običnom građaninu na što ekonomičniji način približe internet oglašavanje i omoguće mu da iz komfora svog doma dobije sve željene informacije.

Oglašavanje je zasad namijenjeno samo domaćem tržištu, ali je u planu širenje na tržište regiona, kao i prevođenje sajta na više jezika

„Prepoznali smo potrebu ujedinjenja različitih platformi tako da korisnik pristupa našem proizvodu iz različitih mjesta i uz različite medije. Pružamo mogućnost detaljnog oglašavanja na tri platforme: internet, mobilnoj i Extra TV “, kažu autori.

Ne navodeći o kojem broju korisnika je riječ, Džuver i Vojvodić kažu da su zadovoljni odzivom koji su korisnici pokazali za samo mjesec od kada je njihov servis dostupan na internetu.

Automobili i nekretnine

Oglasi su podijeljeni po kategorijama: Automobil, Nekretnine, Posao, Tehnika i Razno. Servis se, kako navode, svakodnevno unapređuje dodavanjem novih i poboljšavanjem postojećih kategorija.

Trenutno su, navode autori, najzastupljeniji oglasi iz prve dvije grupe: automobilni i nekretnine. Džuver i Vojvodić posebno izdvajaju kategoriju Posao, u kojoj oglas mogu da postave i poslodavci i oni koji traže posao.

Uz tekst oglasa je moguće dodavanje fotografija. Sajt posjeduje i naprednu pretragu koja ima mogućnost filtriranja oglasa po određenim kategorijama.

Oglašavanje na „Svašta nešto“ je besplatno. Kako je „Svašta nešto“ usluga dostupna i na Extra TV servisu Crnogorskog telekoma, korisnici te usluge oglase mogu da pregledaju i postave i tim putem.

Autori očekuju da se na sistemu prilikom unosa i pregleda oglasa snađu i osobe sa nižim stepenom informatičke pismenosti, jer su, kako navode, sistem kreirali na način da bude pristupačan.

Konkurs stalno otvoren

Registracija na sajtu zasad nije predviđena, ali je autori najavljuju za naredni period. Oglašavanje je zasad namijenjeno samo domaćem tržištu, ali je u planu širenje na tržište regiona, kao i prevođenje sajta na više jezika.

To što su dio Inovatorium projekta, autorima je, kako navode, pomoglo kako u informatičkoj podršci, tako i u dijelu marketinga.

„Inovatorium je sjajan projekat, fenomenalna prilika mladim ljudima da kroz dobru ideju i ambicije dođu do ostvarenja biznis ideje“, navode autori.

Konkurs Inovatoriuma je stalno otvoren, a Crnogorski telekom će periodično organizovati pozive za učešće u programu.

Više o projektu zainteresovani mogu saznati na blogu Inovatorium.me, a odgovore na pitanja, mogu zatražiti putem adrese elektronske pošte .

Bonus video: