Windows 8 na tržištu 2012.

Windows 8 tako će se pojaviti tri godine poslije verzije Windows 7 koju Microsoft očekuje da proda u preko 350 miliona primjeraka ove godine
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.05.2011. 16:02h

Mnogi su očekivali da će nova verzija Microsoftovog operativnog sistema izaći sljedeće godine, ali kompanija je prvi put sada i zvanično potvrdila 2012. kao konačan datum.

“Dok s nestrpljenjem očekujemo sljedeću generaciju Windows sistema ima još puno novina koje će stići u međuvremenu”, kazao je izvršni direktor Microsoft korporacije Stiv Balmer na konferenciji proizvođača softvera u Tokiju u govoru čiji je transkript objavljen na zvaničnom sajtu softverskog giganta.

“Kako godina bude napredovala čućete još mnogo o tabletima, PC-jevima i drugim stvarima vezanim za Windows 8”, dodao je on.

Windows 8 tako će se pojaviti tri godine poslije verzije Windows 7 koju Microsoft očekuje da proda u preko 350 miliona primjeraka ove godine.

Novi OS će imati osavremenjen korisnički interfejs i podržavaće ARM čipove male potrošnje, što bi trebalo da Microsoft učini konkurentnim na sve jačem tržištu tablet računara.

Bonus video: