Dopunili ste pogrešan račun? Ako reagujete za 5 do 10 minuta, sve će biti u redu

Korisnici mobilne telefonije prilikom elektronske dopune računa mogu, u slučaju greške, otkazati transakciju na prodajnom mjestu u određenom vremenskom intervalu.
1329 pregleda 0 komentar(a)
mobilni telefon, Foto: Shutterstock.com
mobilni telefon, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 22.05.2011. 13:37h

Korisnici mobilne telefonije prilikom elektronske dopune računa mogu, u slučaju greške, otkazati transakciju na prodajnom mjestu u određenom vremenskom intervalu.

Predstavnici mobilnih operatera objasnili su da, nakon isteka roka predviđenog za reklamaciju na prodajnom mjestu, korisnik može podnijeti prigovor i u njihovim poslovnicama.

Korisnici mobilne telefonije, koji su kontaktirali agenciju Mina-business, željeli su da znaju da li mogu stornirati pogrešnu transakciju i kome se mogu obratiti u slučaju da prodavci odbiju da otkažu dopunu, što se dešavalo.

Iz kompanije M:tel kazali su da se elektronska dopuna automatski ostvaruje i pripejd kredit korisnika se povećava za uplaćeni iznos, što će biti potvrđeno uplatnicom iz terminala, koju dobija nakon obavljene elektronske dopune, kao i PDV računom iz kase.

Uplatnica sadrži podatke, kao što su iznos koji je uplaćen, vrijeme i datum dopune, broj transakcije koji je neophodan u slučaju reklamacije, naziv prodajnog mjesta i broj koji je dopunjen.

Nakon dopune korisnik dobija i SMS obavještenje o dopuni.

"Ukoliko dođe do greške prilikom dopune računa, moguće je storniranje, odnosno otkazivanje transakcije na prodajnom mjestu deset minuta od trenutka transakcije. Neophodno je da u tom slučaju priložite uplatnicu iz terminala i PDV račun iz kase", rekali su agenciji Mina-business predstavnici M:tela.

Nakon isteka deset minuta predviđenih za reklamaciju na prodajnom mjestu, korisnik može podnijeti prigovor i u poslovnicama M:tel-a, gdje će se obaviti provjera i rješavanje prigovora korisnika.

Korisnici T-Mobile-a, transakciju mogu stornirati u roku od pet minuta.

"Ukoliko je greškom prodavca ili kupca dopunjen pogrešan broj, dopunu je moguće stornirati pet minuta od obavljene transakcije, na prodajnom mjestu gdje je obavljena dopuna. Storniranjem se skidaju sredstva sa broja telefona koji je greškom dopunjen", saopštili su iz Crnogorskog Telekoma.

Neophodno je da korisnik, uz račun, u roku od pet minuta uloži reklamaciju na prodajnom mestu gdje je dopuna uplaćena.

Ukoliko korisnik tek naknadno primijeti da je dopunjen pogrešan broj, storniranje je moguće samo ukoliko kredit nije potrošen u međuvremenu.

"Minimalni iznos dopune je jedan euro, a maksimalni 50. Iznos uplaćenog kredita se zaokružuje na jednu decimalu, pa je, na primjer, moguće uplatiti 1,4 eura, 4,3 eura, 42,7 eura", objasnili su iz Telekoma.

Telenor je razvio dva modela elektronske dopune pripejd računa.

"Da bi dopunio račun, korisnik treba da posjeti neko od dvije hiljade prodajnih mjesta i zatraži elektronsku dopunu birajući bilo koji iznos od jedan do 50 eura. Drugi način dopune računa, apoenima od jedan, dva, tri, četiri i šest eura, je kroz POS terminale i bankomate NLB Montenegrobanke i Crnogorske komercijalne banke na trenutno 500 lokacija", kazali su iz Telenora.

U slučaju greške pri dopuni, u periodu od deset minuta, može se stornirati uplata.

"Zahvaljujući dobroj saradnji i stalnoj edukaciji prodajnog osoblja na svim prodajnim mjestima, broj storniranih uplata kada je Telenor u pitanju je zanemarljiv", rekli su predstavnici kompanije.

Bonus video: