Izbačena sa Fejsbuka jer se zove Kejt Midlton

Iako se zove Kejt Midlton, tridesetdvogodišnja prodavačica bicikala iz Bostona, osim imena, nema ništa zajedničko sa engleskom princezom.
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.05.2011. 17:51h

Kejt Midlton iz Bostona u Masačusetsu otkrila je za ,,Dejli mejl’’ da, uprkos veoma maloj fizičkoj sličnosti sa izabranicom princa Vilijama, stalno dolazi u situaciju da je ljudi pomiješaju sa njom.

Njen profil na društvenoj mreži „Fejsbuk“ je izbrisan nakon što su čelnici sajta tvrdili da je lažan, a konstantno dobija pozive od novinara koji se čude što ona ne priča sa britanskim akcentom.

Američka Kejt je izjavila: ,,Neki novinari su čak od mene zahtijevali da govorim sa britanskim akcentom. Ja nisam zainteresovana da glumim Britanku, a ni da se pretvaram da sam ,,prava’’ Kejt Midlton’’.

Ipak, ona je pronašla način da iskoristi svoje slavno ime – zahvaljujući njemu je privukla pažnju na svoje učešće u humanitarnoj biciklističkoj trci sa ciljem prikupljanja novca za oboljele od multipl skleroze.

Bostonska gospođica Midlton nije jedina koja je zbog svog imena izbačena sa „fejsbuka“ – ugašeni su profili jedne Australijanke i još dvije Britanke, koje su takođe prinezine imenjakinje. Portparol „fejsbuka“ je objasnio da ovaj sajt ne dozvoljava pristup korisnicima koji kreiraju lažne profile, pa je moguće da u cilju održanja bezbjednosti ponekad dođe do greške.

Prodavačica bicikala iz Bostona i njene imenjakinje će uskoro moći da odahnu i ponovo otvore svoje „fejsbuk“ profile, jer nakon udaje za princa Vilijama princezu Kejt Midlton svi morati da oslovljavaju isključivo punim imenom – Ketrin.

Bonus video: