Milikić: Vatrogasci u Andrijevici jedini u svijetu ne rade nakon 22 sata

Predstavnici vatrogasaca ušli su u zgradu Opštine kako bi razgovarali sa predsjednikom Opštine, Srđanom Mašovićem, ali ga nisu našli na radnom mjestu
437 pregleda 11 komentar(a)
Andrijevica vatrogasci, Foto: Tufik Softić
Andrijevica vatrogasci, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 16.10.2018. 17:43h

Protest vatrogasaca iz svih crnogorskih gradova, koji su došli da podrže kolege u Andrijevici završen je tačno u podne i protekao je potpuno mirno.

Predsjednik Strukovnog sindikata vatrogasaca Crne Gore, Predrag Milikić, kazao je da, nažalost, nijesu naišli na dobrodošlicu predsjednika Opštine, Srđana Mašovića (DPS). On je Mašovića optužio da zloupotrebljava službeni položaj i krši zakon, na način što je napravio "nakaradnu sistematizaciju", a vatrogasna služba u Andrijevici danas je jedina služba u svijetu koja ne radi poslije 22 sata.

JWPlayer video mesto

Predstavnici vatrogasaca ušli su danas u zgradu Opštine kako bi razgovarali sa Mašovićem, ali ga nisu našli na radnom mjestu.

Mašovićev službeni automobil je, ipak, tokom organizovanja protestnog skupa bio parkiran ispred Doma zdravlja, koji se nalazi na svega par stotina metara od zgrade Opštine.

Milikić je objasnio da je predsjednik Opštine upravo na današnji dan uručio nova rješenja u kojima u malobrojnoj vatrogasnoj službi u Andrijevici treba da ima samo šest vatrogasaca, a čak po četiri ili pet magacionera i dispečera.

JWPlayer video mesto

On je kazao da je mimo zakona i pravila degradiran i tamošnji predsjednik sindikata Miloš Bandović, koji je prebačen u dispečere sa znatno nižim koeficijentom.

Predsjednik strukovnog sindikata rekao je da podrška andrijevičkim vatrogascima neće ostati na ovome i da će nakon sjednice Izvršnog odbora Sindikata vatrogasaca Crne Gore donijeti odluku o daljim radikalnijim mjerama.

Predsjednik Opštine Srđan Mašović nezvanično je izjavio da vatrogasci u Andrijevici posljednjih šest mjesci nisu imali intervencije i time obrazložio skraćenje radnog vremena i ukidanje noćnog dežurstva, dok je za sistematizaciju rekao da je urađena po zakonu.

Galerija

Bonus video: