600.000 korisnika "palo" na prevaru Fejsbuk aplikacije

Na Fejsbukovom čatu pojavi se poruka od "prijatelja" u kojoj piše "hey, i just made a photoshop of you" koju prati link.
0 komentar(a)
chat, Foto: Shutterstock
chat, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 05.04.2011. 10:47h

Od ponedjeljka ujutro više od 600.000 korisnika "palo" je na novu prevaru na Fejbuku koja se vrlo brzo širi. Na Fejsbukovom čatu pojavi se poruka od "prijatelja" u kojoj piše "hey, i just made a photoshop of you" koju prati link.

Kada kliknete na link, otvori se aplikacija koja od vas traži podatke o profilu, kao i dopuštenje da se instalira. Ukoliko to dozvolite, aplikacija će se proširiti na sve vaše prijatelje, a vama i vašim prijateljima će se otvarati stranica sa fotografijama na kojima su ljudska tijela sa životinjskim glavama. Kako javlja Switched.com, nije jasno koja je svrha ove prevare jer stranica sa fotografijama ne instalira nikakav virus niti ne vodi do nekih drugih problema. Postoji mogućnost da se radi samo o početku neke velike prevare ili da je neko želio da dokaže da ni Fejsbukov čat nije otporan na napade. Ako ste kliknuli na aplikaciju, kako biste je izbrisali morate otići na "Podešavanja privatnosti" i tamo ukloniti instaliranu aplikaciju.

Bonus video: