Samo jedna ponuda za Wireless Montenegro: Zainteresovani Austrijanci

Tendersku dokumentaciju otkupile tri kompanije: Crnogorski telekom, Odašiljači i veze iz Hrvatske i austrijski EOSS
70 pregleda 0 komentar(a)
Wireless MNE, Foto: Shutterstock.com
Wireless MNE, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 31.03.2011. 17:24h

Na tenderu za izbor strateškog partnera za zajedničko ulaganje u projekat Wireless Montenegro Ministarstvu za informaciono društvo (MID) dostavljena je jedna ponuda, grupacije EEOS iz Austrije, rečeno je “Vijestima”.

„Dostavljena je jedna ponuda i to od strane EOSS grupacije. U postupku otvaranja navedene ponude konstatovana je kompletnost ponude, čija će se validnost utvrditi u daljem redovonom postupku”, navodi se u saopštenju MID.

Iz MID su potvrđene ranije objave u medijima da su tendersku dokumentaciju otkupile tri kompanije: Crnogorski telekom, Odašiljači i veze iz Hrvatske i austrijski EOSS.

Ranije danas, nakon otvaranja ponuda u 15 sati, iz MID je rečeno da je ponuda na tender bilo, ali nisu naveli ko su ponuđači i koliko ih je.

U MID su se pozvali na preporuke Evropske komisije da se podaci u vezi sa tenderom ne saopštavaju u periodu od 30 dana od otvaranja ponuda, te naveli da su sve informacije koje bi se u medijima mogle pojaviti u vezi sa tim, na nivou nagađanja, prenijela je Mina.

Ponude za izbor strateškog partnera za zajedničko ulaganje u projekat Wireless Montenegro mogle su se dostavljati do 31. marta, do 14.30 sati. Otvaranje je bilo zakazano za 15 sati. Ranije su u MID kazali da otvaranju neće moći da prisustvuju mediji.

Rok za dostavljanje ponuda prethodno je, na zahtjev zainteresovanih firmi, produžen dva puta. Odluka o izboru najpovoljnije ponude biće donesena najkasnije 45 dana od otvaranja ponuda.

Bonus video: