"Fejsbuk" u borbi za kulturu dijaloga na internetu

Dosad se na skoro svim sajtovima sa kojima je Fejsbuk povezan moglo anonimno komentarisati, a ne preko Fejsbuk identifikacije
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.03.2011. 11:10h

Fejsbuk je lansirao novu verziju svoje platforme za upravljanje komentarima koja će obavezivati korisnike da se identifikuju prije komentarisanja članaka na partnerskim veb sajtovima, prenose mediji na internetu.

Radi se o inicijativi pokrenutoj radi vođenja rasprava na Internetu na kulturnijem nivou.

Dosad se na skoro svim sajtovima sa kojima je Fejsbuk povezan moglo anonimno komentarisati, a ne preko Fejsbuk identifikacije.

Fejsbuk insistira na tome da njegovih preko 500 miliona korisnika koriste stvarna imena i da se na lokacijama na kojima unose komentare prikazuju njihova imena i slike koje su objavili na profilima.

U novoj verziji platforme za upravljanje komentarima veb korisnici će imati izbor da objavljuju svoje komentare i na sajtu na kome komentarišu i na Fejsbuku.

U komentar će imati uvid njihovi prijatelji na Fejsbuku tako da će moći da nastave konverzaciju objavljujući svoje komentare na početnom sajtu.

Nova platforma će, takođe, omogućiti administratorima sajtova da brišu određene riječi, kao što su uvrede koje su česte na Internetu.

Komentari koji se smatraju neprimjerenim, odnosno spam, biće sakriveni. Oni koji nemaju Fejsbuk naloge ili nisu prijavljeni na sistem u trenutku komentarisanja, moći će da komentarišu koristeći sistem koji će uskoro biti objavljen.

Oni koji su zainteresovani za novu platformu mogu je integrisati na svojim stranicama dodavanjem jedne linije koda.

Čitaoci portala "Vijesti" svoje komentare mogu ostavljati i na našoj Fejsbuk stranici gdje za vas objavljujemo izbor novosti sa portala.

Bonus video: