Po 2.000 eura za 10 najboljih studentskih radova iz ICT oblasti

Uz novčanu nagradu, autori, odnosno njihova rješenja, biće promovisani i u crnogorskim medijima, te na stručnim skupovima iz oblasti ICT
0 komentar(a)
računar, korisnik, Foto: Shutterstock.com
računar, korisnik, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 02.03.2011. 15:16h

Ministarstvo za informaciono društo (MID) objavilo je javni poziv za projekat “10 za 10”, na kraju kojeg će dodijeliti 10 nagrada za 10 najboljih ICT rješenja na univerzitetima u Crnoj Gori, saopšteno je iz MID.

Cilj projekta je dalja promocija informacionog društva među studentima crnogorskih univeziteta.

Deset najboljih rješenja biće nagrađena sa po 2.000 eura. Autori, odnosno njihova rješenja, biće, kako se navodi u saopštenju MID, promovisani u crnogorskim medijima, te na stručnim skupovima iz oblasti ICT koji se organizuju u Crnoj Gori.

Autori koji su nagrađeni na prošlogodišnjem konkursu, pored ostalog, imali su priliku da svoje radove promovišu na Festivalu informatičkih dostignuća, Infofestu 2010, u Budvi.

U izboru najboljih radova posebno će biti vrednovani originalnost rješenja, širina primjene, cjelovitost rješenja, multidisciplinarnost i timski rad.

Pravo učešća na konkursu imaju svi aktivni studenti, sa upisanim ljetnjim semestrom, koji studiraju na fakultetima u Crnoj Gori (dodiplomske studije u trajanju od 3 ili 4 godine), pojedinačno ili kao tim.

Konkurs je otvoren do 29. aprila. Detaljnije informacije o projektu mogu se naći na službenom sajtu MID.

Bonus video: