Pristup Fejsbuku sa bilo kakvog mobilnog telefona

To je u principu moguće sa bilo kog telefona, a ne samo sa onih najnovije generacije. Važno je imati SIM karticu da bi moglo da se komunicira sa prijateljima na Fejsbuku.
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.02.2011. 10:57h

Da bi se pristupilo Fejsbuku, više nije potreban „pametni“ telefon koji ima internet. Potrebna je samo najobičnija SIM kartica. U prevodu, sada će Fejsbuku moći da se pristupa i sa prastarih modela mobilnih telefona, javlja Dojče vele.

Tržište mobilne telefonije u zemljama u razvoju raste daleko brže nego u prilično zasićenim tržištima razvijenih zemalja gdje u svakoj posluje četiri do pet operatera. To tržište na sjevernoj zemljinoj hemisferi godišnje raste za četiri odsto, a u zemljama Trećeg svijeta čak za 19 procenata.

Većina ljudi u Trećem svijetu ne može sebi da priušti telefone najnovije generacije proizvođača kao što su Samsung, Epl ili Nokia, a, osim toga, u mnogim djelovima sveta i infrastruktura za internet je nerazvijena. Zato je francuski proizvođač programa „Gemalto“ pronašao način da se i uz pomoć jednostavnih mobilnih telefona pristupa internetu.

„Riječ je o mogućnosti da se Fejsbuk nalogu pristupi preko obične SIM kartice. To je u principu moguće sa bilo kog telefona, a ne samo sa onih najnovije generacije. Važno je imati SIM karticu da bi moglo da se komunicira sa prijateljima na Fejsbuku. Moguće je u svakom trenutku proveriti status, reagovati na poruke i sve promjene na vašem nalogu na Fejsbuku. To je naša ideja: biti u kontaktu bilo kad i sa bilo kog mobilnog telefona“, objašnjava Dirk Dere, predstavnik „Gemalta“, prenosi Dojče vele.

Bonus video: