Novi e-predsjednik kandidat partije "Jedinstvena Crna Gora"

Kako je situacija sa novcem jako loša, za novog predsjednika u narednom periodu, oporavak ekonomije virtuelne crnogorske zajednice, je na prvom mjestu
65 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 06.02.2011. 17:44h

Iako još nisu prebrojani, razlika u glasovima sa predsjedničkih izbora održanih u petak je toliko ubjedljiva da je izvjesno da će na čelu naše države u eRepublik virtuelnom svijetu biti kandidat partije Jedistvena Crna Gora Zlatko N.

Njega, kako je rekao, čeka naporan period, odnosno mjesec, koliko u eRepublik svijetu traje predsjednički mandat - samo četiri dana prije kraja isteka mandata dojučerašnjeg predsjednika, ukraden je sav novac iz državne kase.

“Sad smo u veoma delikatnoj situaciji”, kaže Zlatko N. i dodaje da će kao predsjednik, prije bilo koje druge aktivnosit, zatražiti od administracije eRepublik da provjeri sve transakcije državnih organizacija i da otkrije ko je krivac.

“Moj tim i ja imamo spremne planove i ideje kako da izvučemo našu virtuelnu domovinu iz ove nezavidne situacije”, kaže on.

Snažan skok sa 52. na 29 mjesto

Virtuelna Crna Gora je do prije nekoliko dana bila na 52. mjestu na eRepublik mapi, sa oko 700 građana. Od utorka do danas, tom svijetu se priključilo oko 300 novih igrača, pa Crna Gora sada, sa 1.055 stanovnika, zauzima 29 poziciju. Broj igrača se, kako je rekao Zlatko N, stalno uvećava.

Sa lošom ekonomijom , malo je teško obezbijediti podršku novim igračima, no novi predsjednik ne odustaje...

“Problem je što su pokradene sve pare koje smo imali i to nam otežava da pomognemo novim igračima, da što lakše preguraju prvih nekoliko dana. Ali, i pod ovim okolnostima se držimo dosta dobro, jer imamo ljude koji svoje vrijeme žrtvuju kako bi pomogli novim igračima i zadržali ih u igri. Čim dobijemo šifre od naših državnih organizacija odmah će krenuti akcije i članci za nove igrače”, kaže novi predsjednik.

Oporaviti ekonomiju, i donijeti e-Ustav

Kako je situacija sa novcem jako loša, za novog predsjednika u narednom periodu, oporavak ekonomije virtuelne crnogorske zajednice, je na prvom mjestu.

“Koliko cemo moći da je popravimo zavisi i od toga da li ćemo moći povratiti ukradene pare. Jer od nula zlata na državnim računima teško da ćemo moći da ispunimo sve što smo zacrtali. No, i za to postoje rješenja, kao što je zaduživanje kod građana i kod drugih država svijeta”, kaže Zlatko N.

Kao drugi cilj, novi predsjednik je zacrtao reformu državnih institucija koje su “izgubile značaj i uticaj zbog lošeg rada prethodne vlasti”.

Nova Vlada će donijeti i e-Ustav Crne Gore, koji će, kao i u realnom životu, biti najviši pravni akt države i njega će morati svi da poštuju.

“Očekuje nas mnogo posla, ali uz požrtvovanost mog tima i pomoći građana e-Crne Gore napravićemo zdravu podlogu za budućeg predsjednika, kako bi on sa svojim timom mogao da vrati ovu državu tamo gdje joj je i mjesto!”, rekao je novi predsjednik.

On je uputio apel za sve nove igrače da se jave starijim kolegama i od njih zatraže pomoć.

Napominje i da postoji chat kanal #eDjetici namijenjen obuci novih igrača, gdje oni mogu da se obrate drugim učesnicima u igri.

Savjet više za novajlije

Zlatko N. je uputio i nekoliko savjeta koji se odnose na process registracije i ono što slijedi nakon registracije, za sve novajlije:

  • Pažljivo izaberite nadimak (nickname) koji želite da koristite jer ga nećete moći promjeniti kasnije!
  • Stavite avatar čim se registrujete (tako dobijate 2 poena)
  • Zaposlite se u firmu sa jednom zvjezdicom (jer vam firme sa više zvjezdica troše više zdravlja)
  • Kad dostignete nivo za ratovanje, ne ratujte nikad ispod sa 50 odsto zdravlja, jer kao kao novi igrač niste u stanju da se oporavite brzo
  • Čitajte novine, jer ćete se tako najlakše upoznati sa situacijom u virtuelnoj domovini
  • Igra je malo monotona u prvih nekoliko dana, jer nemate mnogo mogućnosti (zbog sprečavanja da ljudi kreiraju duple naloge i tako varaju) ali cčim dostignete 15 nivo imaćete puno više opcija!
  • U početku će vas zvati bebama, ali nemojte to pogrešno svatiti. To je naziv za sve nove igrače :-)

Dođi, vidi, prijavi se

“Dođite i oprobajte se u igri eRepublik. Ta igra vam nudi šansu da se pokažete u djelatnostima kojima ste nikad niste mogli ili neće moći baviti u stvarnom životu - a željeli ste! Možete biti profesionalni ratnik, cijenjeni novinar, biznismen od kojeg zavisi ekonomija zemlje, političar koji svojom ideologijom vodi državu u nekom drugom pravcu”, kaže Zlatko i dodaje da granice ne postoje, potrebna vam je samo ideja”.

Na eRepublik je dosad prijavljeno preko 230 hiljada igrača u svijetu.

Igra je jednostavna - za nju je potreban samo pristup globalnoj mreži i možete postati građanin bilo koje države u svijetu. Za prijavu je neophodno da korisnik ima e-mail nalog, na koji će dobiti potvrdu za otvaranje profila i – igra može da počne.

Simulaciju je proizvela kompanija eRepublik Labs. Igra je pokrenuta 21. oktobra 2008. i dostupna je besplatno putem Interneta. Radnja igre je smještena u tzv. eSvijetu, gdje se igrači, koji se nazivaju još i građani ili e-Građani, uključuju u nacionalnu politiku, ekonomiju i pokretanje kompanija, te ratovanje protiv drugih država.

“Glavni cilj igre je druženje i zajednički rad kako bi svoju zemlju učinili što boljom i jačom u e-svijetu! Igra je veoma fleksibilna, tako da možete sve svoje obaveze završiti za dva minuta, a ako želite možete provesti i po nekoliko sati uživajući u njoj”, poručuje novi predsjednik virtuelne Crne Gore.

Bonus video: