Radovan Krivokapić počeo sa liječenjem

"Hrabar je i nasmijan, što nam je i cilj da svakom djetetu pomognemo i izmamimo mu osmjeh na lice"
405 pregleda 0 komentar(a)
Radovan Krivokapić, Foto: Privatna arhiva
Radovan Krivokapić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 17.09.2018. 07:02h

Šesnaestogodišnji Nikšićanin Radovan Krivokapić, koji boluje od cerebralne paralize i od rođenja je slijep, i za koga se prikupljaju sredstva za liječenje više od godinu dana, otišao je za Novi Sad i počeo sa liječenjem matičnim ćelijama.

Završio je jednu terapiju i još ga čekaju tri, a porodica je zahvalna svima koji su pomogli da Radovan počne sa liječenjem.

"Veliko hvala na nadljudskim naporima Kostantini Nini Maraš i NVO "Izvor života" koja je u momentu pripreme za transplataciju bubrega sugrađaninu našla snage i volje da se bori i za naše dijete. Hvala NVO "Budi Human", direktoru Goranu Jovanoviću i Slađani Dožić, a posebno roditeljima djece korisnika Fondacije, Kristijana Radulovića i Sofije Đukanović na podršci. Hvala i doktorima Mariću i Abazoviću, kao i čitavom osoblju klinike", kazala je Radovanova majka, Sanja Krivokapić.

Konstantina Nina Maraš nije mogla da sakrije radost što je NVO "Izvor života", na čijem je čelu, uspjela da uz pomoć privrednika i ljudi dobre volje iz Nikšića i širom Crne Gore omoguće da Radovan ode na liječenje.

"Radovan se nakon prve terapije osjeća odlično. Hrabar je i nasmijan, što nam je i cilj da svakom djetetu pomognemo i izmamimo mu osmjeh na lice. Ubrzo nastavljamo sa aktivnostima za pomoć malenoj Sofiji Đukanović”, poručila je Maraš.

Sofija ima nepuno dvije godine, boluje od rijetke genetske bolesti - spinalne mišićne atrofije i od prošlog ljeta nalazi se u Italiji na liječenje. Spinalna mišićna atrofija je rijetka genetska bolest koju u svijetu nazivaju "genetskim ubicom broj jedan".

Za medicinsku aparaturu koja joj je neophodna potrebno je 30.000 eura.

Fondacija “Budi human” je otvorila broj za Sofiju i svi mogu pomoći tako što će upisati 15 i poslati SMS na 14543.

Tu je i žiro račun: 520-14678-79 ili devizni račun 520042-8701-02. IBAN broj: ME25520042000000870102.

Bonus video: