Đeljošaj: DPS da se bavi komunalnim problemima umjesto što produbljuje podjele

"Predlažemo ovim mladim ljudima da se zajedno sa šefovima koji su im naredili da odu na Dečić, pozabave ključnim problemima građana Malesije", kazao je Đeljošaj
98 pregleda 2 komentar(a)
Nik Đeljošaj, Foto: Filip Roganović
Nik Đeljošaj, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 13.11.2018. 09:46h

Lokalni čelnici Demokratske partije socijalista (DPS) bi trebalo da se bave problemima Opštine Tuzi umjesto što produbljuju podjele u Malesiji, izjavio je predsjednik Albanske alterantive (AA).

On je kritikovao akciju mladih DPS-a koji su na vrhu Dečića obnovili natpis sa imenom Josipa Broza Tita i pozvao na smirivanje tenzija.

"Predlažemo ovim mladim ljudima da se zajedno sa šefovima koji su im naredili da odu na Dečić, pozabave ključnim problemima građana Malesije. Neka se, između ostalog, pozabave realizacijom projekata koje obećavaju i planiraju već 12 godina, a koje ni danas nijesu realizovali. Umjesto što stvaraju podjele, bolje da se fokusiraju bar na čišćenje Tuzi ili da posade drvo tamo gdje se osušilo", kazao je Đeljošaj.

Natpis sa Titovim imenom uklonjen je dan nakon akcije lokalnog ogranka mladih DPS-a, a zbog toga je na području Malesije bilo pojačano prisustvo policije. Kako je tada prenio portal malesia.org nepoznata grupa mještana uklonila je natpis i istakla albansku zastavu na vrhu Dečića. Akciju mladih DPS-a kritikovali su iz Demokratskog saveza navodeći da je obnova natpisa na Dečiću “sramota za Malesiju”. Đeljošaj je pozvao građane da ne nasijedaju na provokacije.

“Pozivam mlade da ne nasijedaju na priče manipulatora, koji skreću pažnju sa važnih pitanja za građane Malesije. Oni se bave temama koje izazivaju podjele. Naš stav o toj temi smo pokazali bojkotom sjednice na kojoj se glasalo o podizanju spomenika Titu u Podgorici”, kazao je on.

Bonus video: