Konatar: Nacionalni stadion potreban Podgorici za 21. vijek

On naglašava da je jedan od zadataka “Koalicije za 21. vijek” da Podgorica dobije moderan stadion na kome mogu da se organizuju sportske manifestacije po najvišim kriterijumima
148 pregleda 8 komentar(a)
Miloš Konatar, Foto: Koalicija za 21. vijek
Miloš Konatar, Foto: Koalicija za 21. vijek
Ažurirano: 26.04.2018. 11:38h

Sportisti su naši najbolji ambasadori, koji zaslužuju najbolje uslove za razvoj, unaprjeđenje i afirmaciju sebe, sporta i države, istakao je danas Miloš Konatar ispred koalicije „Podgorica za 21. vijek“.

On je kazao da je fudbal najvažnija sporedna stvar u Crnoj Gori i da zato Podgorica treba da dobije nacionalni stadion, koji je toliko obećavan projekat od onih koji ništa nisu ispunili.

“Ljudi za 21.vijek su izradili idejno rješenje nacionalnog stadiona na lokalitetu za koji već postoji studija lokacije. Samo za razliku od onih koji su sada na vlasti, a koji su na lokaciji planiranoj za izgradnju stadiona hoće da grade za sebe, svoju porodicu, rođake, kumove i prijatelje. Demokratska Crna Gora i URA imaju plan da u saradnji sa Fudbalskim savezom Crne Gore i UEFA-om izgrade objekat koji će biti u interesu i na ponos svih građana”, ističe Konatar.

On naglašava da je jedan od zadataka “Koalicije za 21. vijek” da Podgorica dobije moderan stadion na kome mogu da se organizuju sportske manifestacije po najvišim kriterijumima.

“Objekat će biti sagrađen po najvišim evropskim standardima, sa najkvalitetnijim mobilijarom i uz veliki prostor za parking. Izgradnjom većeg broja rampi za ulaz posjetilaca smanjićemo redove na ulazu i ubrzati put posjetilaca do svog mjesta. Čeličnom konstrukcijom, čiji proračuni će biti odrađeni u sklopu glavnog projekta, natkrićemo sva sjedeća mjesta. Takođe, za slučaj vanrednih situacija i evakuacije, stadion će biti izgrađen prema najstrožijim standardima zaštite na radu, zaštite od eksplozija i havarija i zaštite životne sredine. Dodatno, stadion će sadržati poslovne prostore za djelatost trgovine i prostore za ugostiteljske djelatnosti”, naveo je Konatar.

Ističe i da je jedan od ciljeva koalicije Demokrate - URA da Podgorica dobije stadion takvog kapaciteta koji će moći da konkuriše u izboru dodjele organizacije nekog evropskog ili svjetskog prvenstva.

“Glavni grad, a ni država, nemaju finansijskih sredstava za izgradnju stadiona, pa je najrealnije da projekat realizujemo kroz javno – privatno partnerstvo. To će biti samo početak ljepšeg života u Podgorici u gradu za 21. vijek”, zaključio je Konatar.

Bonus video: