Aranitović: Aktuelna vlast kontinuirano ulaže sredstva u dječje odmaralište na Veruši

531 pregleda 5 komentar(a)
odmaralište Veruša, Foto: Podgorica.me
odmaralište Veruša, Foto: Podgorica.me
Ažurirano: 06.05.2018. 12:40h

"Generacije Podgoričana sa radošću pamte dane iz svog djetinjstva koje su provodili u Dječijem odmaralištu na Veruši. Brigom o djeci pokazujemo da smo odgovorno društvo, koje u fokus pažnje stavlja razvoj najmlađih. Zato aktuelna gradska vlast predvođena Demokratskom partijom socijalista, kontinuirano ulaže sredstva u renoviranje ovog čuvenog dečijeg odmarališta", navodi se u saopštenju kandidatkinje za odbornika liste “ Za dobro građana Podgorice – Pobjednička koalicija Milo Đukanović” mr Ksenija Aranitović.

Ona napominje da je tokom 2016. renoviran je paviljon Komovi u šta je uloženo 150.000 eura! Kompletno je opremljena kuhinja po najvišim propisanim standardima.

"Gradske vlasti na čelu sa DPS odlučile su, i ove godine, da nastave da ulažu u ovo odmaralište. Podsjećamo da je u kapitalnom budžetu za ovu godinu opredijeljeno 40.000 eura, da je planirano renoviranje kupatila, izmjena sanitarnih uređaja i cijevi za sistem grijanja. Na ovaj način stvaramo pretpostavke za bolji razvoj djece, za kvalitetniju organizaciju i uređenje dječjeg odmarališta na Veruši. Smatramo da sva djeca moraju da uživaju sve prednosti rekreativnih aktivnosti i boravka na Veruši. Zato smo, kao odgovorna vlast, i ove godine opredijelili 35.000 eura da djeca koja dolaze iz porodica korisnika prava na materijalno obezbjeđenje, mogu besplatno da borave u ovom odmaralištu. Zahvaljujući odgovornoj politici u ovoj oblasti, tokom tri godine to pravo je ostvarilo preko 12000 mališana", piše u saopštenju Aranitović. "Demokratska partija socijalista će uz već postojeća i planirana ulaganja kao i aktivnosti poput škole za mlade talente, rekreativne škole, škole planinarenja, crtanja, glume, insistirati da se posebna pažnja posveti ovom dečijem odmaralištu. Kao odgovorna vlast, znamo da ulaganjem u djecu, njihovo obrazovanje i vaspitanje, stvaramo generacije mladih ljudi koje će nastaviti razvoj našeg društva – po mjeri svakog građanina", zaključuje se.

Bonus video: