Pavićević: Medicinska sestra ne bježi od odgovornosti

Kako je rekao predsjednik Sindikalne organizacije KCCG u obraćanju menadžmentu te ustanove, ona je nakon uočene greške sve uradila da je ispravi i da ovaj propust, srećom, nije imao posljedice
90 pregleda 2 komentar(a)
KCCG, Foto: Arhiva "Vijesti"
KCCG, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 24.05.2018. 13:23h

Medicinska sestra koja je 15. maja radila na otpustu novorođenčadi napravila je grešku, ne bježi od odgovornosti i neće izbjeći nijednu proceduru koju pokrenu nadležni organi, kazao je predsjednik Sindikalne organizacije Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) dr Vladimir Pavićević.

Kako je rekao u obraćanju menadžmentu KCCG, ona je nakon uočene greške sve uradila da je ispravi i da ovaj propust, srećom, nije imao posljedice.

"Ne prihvatamo i ne znamo iz kojih razloga i dalje insistirate na insinuacijama da se radi o namjernoj grešci, jer to shvatamo kao pokušaj trajnog obilježavanja osobe koja je svoj život i karijeru vezala za Klinički centar Crne Gore i do sada nije imala propusta u radu. Napravila je grešku, utvrdite odgovornost, a druge nadležne organe ostavite da rade svoj posao", poručio je Pavićević menadžmentu KCCG.

Osnovno državno tužilaštvo formiralo je prošle sedmice predmet povodom krivične prijave koju je KCCG podnio protiv medicinske sestre zbog propusta u Odjeljenju za terminsku novorođenčad, kada je majka greškom otpuštena kući sa tuđom bebom.

Iz KCCG su prethodno podnijeli krivičnu prijavu protiv medicinske sestre, jer sumnjaju da se radi o sabotaži.

Bonus video: