KOR: Bošković iz golog inata želi da uništi Sinjajevinu minobacačima

"Stotinama porodica koje žive od Sinjajevine, nama koji je pohodimo, turistima...ta planina je svetinja, zato pozivamo sve vjerske organizacije, bez izuzetka, da nam pomognu u odbrani"

4336 pregleda 21 reakcija 19 komentar(a)
Bošković, Foto: Boris Pejović
Bošković, Foto: Boris Pejović

Koalicija za održivi razvoj (KOR) poziva sve građane, građanske aktiviste i sve prijatelje Crne Gore da stanu na branik Sinjajevine, koju odlazeći ministar odbrane, Predrag Bošković, iz golog inata želi da uništi minobacačima, čime će neminovno ubiti planinu, uništiti ekosistem i zagaditi hranu, vodu, ljekovito bilje, saopšteno je danas iz KOR.

Ministarstvo odbrane je ranije saopštilo da će od 19. do 23. oktobra, Vojska Crne Gore vježbati gađanje minobacačima na Sinjajevini.

"Takođe, pozivamo nadležno tužilaštvo da upravo zbog toga, sprječi Boškovića da počini teško krivično djelo protiv zdravlja ljudi, jer će zagađenje pitke vode i hrane koja se proizvodi na Sinjajevini dovesti do toga. KOR očekuje od pobjedničke trojke i nosilaca izbornih lista koje su osvojile većinu, da budu na Sinjajevini, ako treba ispred minobacača, jer svi mi moramo štiti Ustav, a po njemu je Crna Gora ekološka država", ističe se u saopštenju KOR.

Oni su poručili da je dužnost svih da odbrane naše zajedničko dobro, makar to značilo i da Ustav brane od izvršne vlasti.

"Stotinama porodica koje žive od Sinjajevine, nama koji je pohodimo, turistima...ta planina je svetinja, zato pozivamo sve vjerske organizacije, bez izuzetka, da nam pomognu u odbrani", zaključuje se u saopštenju KOR.

Bonus video: