Prekršajne prijave protiv osumnjičenih za kačenje "trobojke" na ogradi Ambasade Hrvatske

Slavko Komatina, Mitar Raičević i N.Đ. se sumnjiče da su 11. novembra oko 21,45 u ulici Mihaila Lalića, tačnije na ogradi zgrade Ambasade Hrvatske, kačili zastavu "trobojku"

7256 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Foto: Googlemaps
Foto: Googlemaps

Podgorička policija podnijela je prekšajne prijave protiv Slavka Komatine (26) i Mitra Raičevića (19) zbog vrijeđanja po osnovu nacionalne, rasne ili vjerske pripadnosti.

Njih dvojica, zajedno sa N.Đ. (27) se sumnjiče da su 11. novembra u večernjim satima, razvili "trobojku" ispred ambasade Hrvatske u Podgorici, u ulici Vlada Ćetkovića.

Protiv N.Đ. je podnijeta prekršajna prijava, kako je saopšteno iz Uprave policije, zbog vrijeđanja po osnovu nacionalne, rasne ili vjerske pripadnosti i zbog ometanje ili omalovažavanja službenog lica.

"Oni su 11. novembra oko 21,45 u ulici Mihaila Lalića, tačnije na ogradi zgrade Ambasade Hrvatske, kačili zastavu „trobojku”. Službenici Centra bezbjednosti Podgorica su izašli na lice mjesta i identifikovali dva lica i to S.K. i M.R. dok je lice koje se sa zastavom udaljilo sa lica mjesta naknadno identifikovano, a riječ je o N.Đ. Od navedenih lica su uzete izjave na okolnosti spornog događaja, nakon čega su obaviješteni državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu kao i državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, koji su se izjasnili da u radnjama navedenih lica nema elemenata krivičnih djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti", saopšteno je iz policije.

Bonus video: