Kruzer nastavio putovanje nakon neprilike u Boki

Neoubičajeni prizor jutros je sa obale pratio veliki broj mještana i turista, a more pred centrom Prčanja bilo je potpuno zamućeno od rada propelera "Crown Princessa"
665 pregleda 0 komentar(a)
megakruzer Crown Princess, Foto: Siniša Luković
megakruzer Crown Princess, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 03.05.2018. 17:23h

Megakruzer "Crown Princess" američke kompanije Princess Cruise je oko 18 časova isplovio iz Kotora i nastavio krstarenje i uputio se prema grčkom ostrvu Krf.

Nakon što se jutos našao u neprilici u zalivu Boke Kotorske, ostatak dana proveo je na novom, sigurnijem sidrištu, zapadno od crkve Svetog Eustahija u Dobroti gdje su njegovi tenderi normalno iskrcavali i ukrcavali putnike.

JWPlayer video mesto

Izuzetno jak istočni vjetar odnio je jutros 288 metara dugi brod sa uobičajene pozicije za sidrenje ispred Dobrote i doveo ga na samo kabel udaljenosti od obale Prčanja.

JWPlayer video mesto

Na brodu je bio pilot, kapetan duge plovidbe Tihomir Andrić koji koordinira manevrom.

Andrić je pilot kompanije "Boka Pilot&Tug Service" iz Bijele.

Vještim manevrom uz istovremeni rad pramčanih i krmenih bočnih potisnika i vožnju krmom glavnih strojeva brod je nešto prije 10 časova uspio da se izvuče iz nezgodnog položaja i udalji od obale u Prčanju.

JWPlayer video mesto

Zbog nesvakidašnje situacije bilo je prekinuto iskrcavanje putnika sa "Crown Princessa" koje su tenderi sa broda prevozilo do obale u Kotoru.

Očekuje se da će to biti nastavljeno nakon što brod bude zauzeo novu poziciju gdje će manje biti izložen udarima istočnog vjetra i na kojoj će biti sigurno usidren.

Neoubičajeni prizor sa obale pratio je veliki broj mještana i turista, a more pred centrom Prčanja je potpuno zamućeno od rada propelera "Crown Princessa".

Galerija

Bonus video: