Radovanović Ćoroviću: Pripremićemo rezoluciju o genocidu i etničkom čišćenju sjevera od strane DPS, SD i BS

"Svako državno preduzeće gdje su vaši članovi na rukovodećim mjestima su u debelom minusu. Upravo takva je briga vaše partije za narod u Crnoj Gori", rekao je Radovanović Ćoroviću

6457 pregleda 26 reakcija 17 komentar(a)
Radovanović, Foto: PzP
Radovanović, Foto: PzP

Petar Radovanović, član Glavnog odbora (GO) Pokreta za promjene (PzP) saopštio je danas da će ta partija pripremiti "rezoluciju o genocidu i etničkom čišćenju sjevera Crne Gore od strane Demokratske partije scijalista (DPS), Socijaldemokrata (SD) i Bošnjačke stranke (BS)".

On je reagovao na jučerašnju izjavu potpredsjednika BS Jasmina Ćorovića u kojoj se između ostalog navodi da je "rezolucija o genocidu u Srebrenici potrebna Crnoj Gori".

"Gospodine Ćoroviću svi znamo da jučerašnje saopštenje nije iz vaših usta izašlo, već ste nažalost morali potpisati nečije druge riječi. Vi imate pravo da predložite ovu rezoluciju, ali mi ćemo pripremiti rezoluciju o genocidu i etničkom čišćenju sjevera Crne Gore od strane DPS, SD, BS-a, gdje ste sistematski i planski svojim djelovanjem uticali da stanovnici Sjevera Crne Gore napuštaju svoja ognjišta iz ekonomskih razloga. Nisu oni ostavili svoje najbliže zbog nove vladajuće većine već zbog loše vlasti u kojoj ste bili zajedno sa DPS", istakao je Radovanović.

On je dodao da iako se u BS hvale kako su za vrijeme svoje vladavine zaposlili veliki broj Muslimana Bošnjaka, to je djelimična istina.

"Jeste vi zapošljavali, ali ste zapošljavali svoju djecu, braću, kumove, rođake... i to je bio glavni kriterijum. Uglavnom su zaposleni bili sa sumnjivim diplomama, a to se dokazuje činjenicom u kakvom stanju ostavljaju preduzeća gdje su bili na rukovodećim mjestima, dok su oni stručni, bilo koje vjere i nacije morali da napuštaju svoj grad i svoju državu. Svako državno preduzeće gdje su vaši članovi na rukovodećim mjestima su u debelom minusu. Upravo takva je briga vaše partije za narod u Crnoj Gori", rekao je Radovanović.

On je kazao u da bi na kraju Ćoroviću postavio nekoliko pitanja.

"Možete li pogledati u oči Bjelopoljce na privermenom radu po državama zapadne Evrope koji su ovih dana u posjeti svom gradu? Jeste li otvorili ona radna mjesta koje ste Bjelopoljcima obećavali pred svake izbore? Možete li reći svojim sunarodnicima da ne moraju više ići u Njemačku jer 3. januara za dan opštine otvaramo Simens fabriku? Pošto ništa od toga ne možete, a i počela su na vidjelo da izlaze nepočinstva članova vaše partije, odjednom ste se sjetili Srebrenice. Ne dirajte ljudima u rane zbog fotelja, ružno vam je to, jer ste bili prepoznati kao dobar momak iz grada", zaključio je Radovanović.

Bonus video: