Brajović: Pljevlja baštine najveće vrijednosti multikulturalnog suživota

"Pljevlja sa okolinom, predstavljaju neiscrpni rudnik ne samo uglja i proizvodnje električne energije, po čemu se grad prepoznaje, već i poljoprivrednih i šumskih potencijala kojima najsjevernija crnogorska opština obiluje"
7 komentar(a)
Ivan Brajović, Foto: Boris Pejović
Ivan Brajović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 19.11.2018. 16:09h

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović čestitao je Dan opštine Pljevlja – 20. novembar građanima i lokalnom rukovodstvu.

"Pljevlja sa okolinom, predstavljaju neiscrpni rudnik ne samo uglja i proizvodnje električne energije, po čemu se grad prepoznaje, već i poljoprivrednih i šumskih potencijala kojima najsjevernija crnogorska opština obiluje. Imajući u vidi sve probleme koje su protekle krizne decenije nanijele industrijskim gradovima, Pljevlja kontinuiranim i planskim radom, u saradnji sa državnom upravom, počinje da se okreće valorizaciji sopstvenih potencijala, čime se pruža šansa, prije svega mladim ljudima, domaćim poljoprivrednim gazdinstvima i zainteresovanim stranim investitorima za ulaganja u oblasti privrede i energetike", rekao je Brajović.

On je dodao da su Pljevlja grad koji baštini najveće vrijednosti viševjerskog, višenacionalnog i dugovječnog multikulturalnog suživota, što uz antifašističko nasljeđe ovaj grad stavlja rame uz rame sa gradovima slavne tradicije i istorije.

"Očuvanjem vjerskog i nacionalnog sklada, neprekidnim i posvećenim radom i zalaganjem, unapređenjem neophodne administrativne, ljudske i druge infrastrukture, uz visoke standrade zaštite prirodne okoline, vjerujem da Pljevlja mogu biti nosilac industrijskog i privrednog razvoja, kako na sjeveru, tako i u čitavoj Crnoj Gori. U to ime Vam čestitam Dan opštine Pljevlja – 20. novembar“, rekao je Brajović.

Bonus video: