Odgođena kontrola optužnice za ubistvo Đuričkovića

Zbog ubistva Đuričkovića optužnica je podignuta protiv Maria Miloševića, Vukana Vujačića i Igora Mašanovića koji su u bjekstvu
234 pregleda 0 komentar(a)
auto, Radomir Đuričković, Foto: Svetlana Đokić
auto, Radomir Đuričković, Foto: Svetlana Đokić
Ažurirano: 31.05.2018. 13:49h

Kontrola optužnice za ubistvo Radomira Đuričkovića odgođena je za 14. jun, jer se pred vijećem predsjednika podgoričkog Višeg suda Borisa Savića nije pojavio zastupnik optužnice Željko Tomković.

Zbog ubistva Đuričkovića optužnica je podignuta protiv Maria Miloševića (37), Vukana Vujačića (23) i Igora Mašanovića (22) koji su u bjekstvu.

Smrtonosne hice u Đuričkovića, piše u optužnici, ispalio je Mašanović.

Dodaje se da je Milošević dao novac za kupovinu automobila, kojim je u noći ubistva upravljao Vujačić.

Okrivljeni Mašanović je, prema optužnici, 10. oktobra 2016. godine, između 23 i 23.10 časova na Cetinju, u Ulici IV proleterske bb, u blizini ugostiteljskog objekta „Konoba“ s umišljajem ubio Đuričkovića i doveo u opasnost život Milorada Radulovića.

“Istom prilikom neovlašćeno je držao automatsku pušku „crvena zastava“ model 70-AB2”.

Dodaje se i da su Vujačić i Milošević s umišljajem doprinijeli ubistvu.

"Okrivljeni Milošević je početkom oktobra 2016. godine u Podgorici dao 2.100 eura Vujačiću za kupovinu vozila koje će biti korišćeno za izvršenje krivičnog djela. Vujačić je nakon toga 9. oktobra u Podgorici od Dragana Jankovića kupio „reno megan“ (PG BG 344) po cijeni od 2.100 eura”, piše u optužnici.

Dan kasnije, Mašanović i Vujačić pratili su kretanje Đuričkovića, kako se objašnjava, u cilju nalaženja „pogodnog mjesta da ga liše života“.

"Sačekali su da Đuričković uđe u svoje vozilo “tiguan“ (CT AN 19), a oštećeni Radulović uđe na mjesto suvozača, koje vozilo je bilo parkirano u blizni ugostiteljskog objekta „Konoba“. Kada je Đuričković krenuo vozilom u pravcu Bajove ulice, okrivljeni Vujačić je „reno meganom“ ušao u suprotnu kolovoznu traku. Đuričković je bio prinuđen da zaustavi svoje vozilo nakon čega je Mašanović s mjesta suvozača iz automatske puške ispalio više hitaca u njegovom pravcu”, piše u optužnici.

Đuričkovića su pogodila dva projektila od čega jedan u predjelu glave. Od zadobijenih povreda preminuo je sat poslije ponoći.

Mašanović i Vujačić su zatim, dodaje se u tužilačkom aktu koji potpisuje tužilac željko Tomković, pobjegli u pravcu seoskog puta Gornji Ceklin- Ljubotinj, gdje su zapalili „reno megan“ u kojem su prethodno i ostavili oružje iz kog je ubijen Đuričković.

Punomoćnik porodice Đuričković advokat Damir Lekić, smatra da da u ovom slučaju nije sporna krivica optuzenih.

"Iako je istraga zbog objektivnih razloga trajala malo duže, Više državno tužilastvo na kraju je ipak uspjelo da prikupi sve neophodne dokaze koju upućuju na krivicu optuženih, a posebno za ovu fazu postupka koja se odnosi na postojanje osnovane sumnje. Ovdje se istinitim pokazuje izreka da se od istine i pravde ne moze pobjeći, kazao je advokat Lekić "Vijestima".

Dodaje da svi dokazi pa čak i oni personalni koji su blisko povezani sa optuženima nesumnjivo upućuju da su Radomira Đurickovića po unaprijed skovanom planu lišili života upravo osobe navedene u optužbi.

"U suprotnom odavno bi se predali i stavili na raspolaganju državnim organima. Ne bi se i dalje skrivali i bježali jer je ako su zaista nevini prvenstveno njima u interesu da to prikažu i dokažu ako ničim drugim bar svojim prisustvom, a ne da na ovaj nacin opstruirajui onemogućavaju državne organe da rade svoj posao, kazao je punomoćnik porodice Đuričković i dodao da je je siguran da će rad državnih organa vrlo brzo kulminirati i njihovom hapšenjem.