Abazović o imenovanju Đonbaljaja i Vukovića: Država ne raspolaže sa perfektnim kadrovima, nisu svi Nikola Tesla

"Mi ćemo se truditi da budemo odgovorni kada su u pitanju imenovanja"

21649 pregleda 79 komentar(a)
Foto: Ivan Ivanović
Foto: Ivan Ivanović

Premijer Dritan Abazović kazao je da će reagovati kada su u pitanju sporna imenovanja u državnim preduzećima, ali da ne država ne raspolože perfektnim kadrovima, te da svaki drugi građanin nije Nikola Tesla.

"To je možda percepcija nekog ko nema razumijevanja kakva je društvena konfiguracija našeg društva. Mi ćemo se truditi da budemo odgovorni kada su u pitanju imenovanja", rekao je Abazović upitan da prokomentariše predlog Vlade o imenovanju Tahira Đonbaljaja i Milorada Vukovića.

Đonbaljaj je predlog Vlade za člana odbora direktora Elektroprivrede (EPCG), koji je bio optuživan za kriminalne radnje, dok je Vuković kandidat za člana odbora direktora državne kompanije Održavanje željezničkih voznih sredstava. On je bio višegodišnji direktor te kompanije, a ostavio ju je sa minusom od gotovo šest miliona. Otac je gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića.

Povezani članci

24. Jun 2022.

Sporan politički stav, ne i zloupotrebe

Komentarušući to, Abazović je naveo da će ova Vlada biti inkluzivna i da će u njoj imati mjesta za sve.

"Kad kažem za sve mislim na predstavnike svih političkih partija, NVO sektora, medija. Ovo je najinkluzivnija Vlada", rekao je Abazović i dodao da profesionalci nisu baš zainteresovani da rade u državnim preduzećima.

Dodao je da je svako nevin dok se ne dokaže suprotne, te da ne može donositi presude umjesto sudova.

Bonus video: