Podgorica za 21. vijek: Obaveza je svih da na temelju ideja antifašizma grade Podgoricu

Iz koalicije, koju čini Demokratska Crna Gora i Građanski pokret URA, su kazali da je savezničko bombardovanje imalo velike civilne žrtve, i da je gotovo u potpunosti bila uništena infrastruktura
126 pregleda 16 komentar(a)
Podgorica za 21. vijek, polaganje vijenaca, Foto: Podgorica za 21. vijek
Podgorica za 21. vijek, polaganje vijenaca, Foto: Podgorica za 21. vijek
Ažurirano: 05.05.2018. 09:12h

Predstavnici koalicije "Podgorica za 21. vijek" položili su vijenac na spomenik žrtvama petomajskog bombardovanja 1944. godine i poručili da je obaveza svih da na temelju ideja antifašizma grade Podgoricu.

Iz koalicije, koju čini Demokratska Crna Gora i Građanski pokret URA, su kazali da je savezničko bombardovanje imalo velike civilne žrtve, i da je gotovo u potpunosti bila uništena infrastruktura.

"Stradao je i ogroman broj objekata, a pored brojnih stambenih, stradali su i objekti poput zgrade Monopola, hotela „Imperijal“, „Evropa“ i „Pošta“, zgrade Crnogorske banke i mnogi drugi tada značajni objekti“, naveli su u saopštenju.

Nakon bombardovanja, prema njihovim riječima, Podgorica je pokazala nevjerovatnu sposobnost da se na osnovama solidarnosti izdigne iz pepela i iznova izgradi.

"Zato je obaveza svih nas da, na temelju ideja antifašizma, gradimo našu Podgoricu i učinimo je gradom dostojnim 21. vijeka", poručili su iz koalicije.

Bonus video: