Očekuju veliki broj turista iz Izraela

Turistička organizacija Tivat priredila doček prvom avionu čarter brenda izraelskog nacionalnog avioprevoznika El Al

1542 pregleda 0 komentar(a)
Sa dočeka prvih gostiju, Foto: TO Tivat
Sa dočeka prvih gostiju, Foto: TO Tivat

Turistička organizacija Tivat je prekjuče na aerodromu dočekala prvi avion izraelske avio kompanije EL Al, uz podršku Aerodroma Crne Gore.

Izraelski nacionalni avioprevoznik uspostaio je redovnu sezonsku avioliniju Tel Aviv – Tivat, preko svog čarter i leisure brenda, aviokompanije Sundor.

Putnicima prvog “boinga B737-800” kompanije Sundor koji je u četvratk poslijepodne sletio u Tivat, pored tradicionalnog tzv. “vodenog pozdrava” sa vatrogasnih vozila tivatske vazdušne luke, priređena je i prigodna dobrodošlica u terminalnoj zgradi.

“Uz prigodan doček sa tradicionalnim priganicama, gosti su imali priliku upoznati se i sa ponudom grada Tivta, kao i Crne Gore i uzeti promotivni materijal”, saopšteno je iz TO Tivat.

Direktorica TO Nina Lakičević istakla je da je tržište Izraela "veoma značajno za nas i da nas uvođenje nove kompanije raduje, jer to govori o povćenom interesovanju turista sa ovog tržišta za Crnu Goru".

Sundor (El Al) je treća po redu izraelaka aviokompanija koja je ove sezone već uspostavila sezonski saobraćaj sa Tivtom jer pored nje iz Tel Aviva za Tivat lete i kompanije Israir i Arkia. Vazdušni most sa Izraelom ove sezone održava i crnogorski nacionalni avioprevoznik Air Montenegro.

"Podaci sa kojima raspolaže Turistička organizacija Tivat govore da se povećava broj turista sa ovog tržišta. Turistička organizacija Tivat je pored dočeka nove avio kompanije, zajedno sa kolegama iz lokalnih turistiulkih organizacija Kotora i Herceg Novog takođe upriličila ugodan boravak studijskoj grupi medija iz Izraela, koji će imati priliku upoznati se sa sadržajima i ponudom Tivta i Boke Kotorske”, kazala je Lakičević.

Direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, dr Ana Tripković Marković istakla je da je unaprjeđenje avio-povezanosti sa tržištem Izraela od izuzetnog značaja, imajući u vidu potencijal i rastuće trendove zabilježene u prethodnom periodu.

"Riječ je o tržištu koje ima izuzetan potencijal. Podaci pokazuju da postoji veliko interesovanje za Crnu Goru te uz unaprijeđenu avio-povezanost i promotivne aktivnosti možemo očekivati dobru posjetu. Ove godine će, pored redovnih linija i tri avio-kompanije čarter letovima povezivati Crnu Goru i Izrael i sigurna sam da će to doprinijeti boljim rezultatima. Prošle godine Crnu Goru posjetilo je oko 56.000 turista iz Izraela, što je više nego dvostruko uvećanje u odnosu na 2021. godinu. Optimisti smo i očekujemo da će se pozitivni trendovi kada je u pitanju turistički promet sa ovog tržišta nastaviti i u ovoj godini“, istakla je Tripković Marković.

Dodala je da je NTO CG ove godine uzela učešće na vodećem sajmu turizma u Izraelu, a da je planiran i niz drugih aktivnosti na ovom tržištu.

Bonus video: