Damjanović: Građanska kontrola rada policije izuzetno važna

Zoran Čelebić je ocijenio da policija i Savjet za građansku kontrolu rada policije treba zajedno da nastave da rade na aktivnostima koji će štititi kako integritet građana, tako i zakonito postupanje policijskih službenika
51 pregleda 0 komentar(a)
Vesko Damjanović, Savjet za građansku kontrolu rada policije, Foto: Uprava policije
Vesko Damjanović, Savjet za građansku kontrolu rada policije, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 12.04.2018. 14:10h

Građanska kontrola rada policije izuzetno je važna za usvajanje i primjenu savremenih standarda u policijskom postupanju, kao i za jačanje integriteta policijskih službenika, ocijenio je vršilac dužnosti direktora Uprave policije Vesko Damjanović.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, Damjanović se danas sastao sa predstavnicima Savjeta za građansku kontrolu rada policije.

Navodi se da je na sastanku razgovarano o dosadašnjoj dugogodišnjoj saradnji Uprave policije i Savjeta, i ocijenjeno da je ona bila profesionalna i kvalitetna, uz obostranu spremnost da se sa takvom praksom nastavi.

"Damjanović je kazao da je građanska kontrola rada policije od izuzetne važnosti za usvajanje i primjenu savremenih standarda u policijskom postupanju i jačanje integriteta policijskih službenika", kaže se u saopštenju.

Predsjednik Savjeta Zoran Čelebić kazao je da je to tijelo "partner policiji u rješavanju tekuće problematike kojom se Savjet bavi".

On je ocijenio da policija i Savjet treba zajedno da nastave da rade na aktivnostima koji će štititi kako integritet građana, tako i zakonito postupanje policijskih službenika.

Kako je saopšteno, predstavnicima Savjeta prezentovane su aktivnosti koje Sindikat i menadžment Uprave policije MUP-a preduzimaju na jačanju socijalno–ekonomskih i kadrovsko–tehničkih uslova u radu i djelovanju policijskih službenika, kako bi se doprinijelo poboljšanju profesionalnih preduslova neophodnih za jačanje njihovog ličnog i profesionalnog integriteta.

"Dogovoreni su neposredniji vidovi komunikacije, kako bi informacije od obostranog značaja bile analizirane na brz i efikasan način", kaže se u saopštenju.

Navodi se da su obje strane iskazale spremnost da kvalitetnom saradnjom nastave da doprinose prevenciji i otklanjanju nepravilnosti i jačanju profesionalnosti i zakonitosti postupanja policijskih službenika, posebno u situacijama primjene zakonskih ovlašćenja.

Bonus video: