Sarvanu će suditi za ubistvo tetke

Ubijena profesorka Pojatić je dvadesetak dana prije nego je ubijena, policiji prijavila da je bratanić nasrtao na nju
73 pregleda 2 komentar(a)
Emir Sarvan, Foto: Savo Prelević
Emir Sarvan, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.04.2018. 06:04h

Pljevljaku Emiru Sarvanu (39) sudiće se zbog svirepog ubistva svoje tetke Durije Pojatić (78).

To je odlučilo vijeće predsjednika podgoričkog Višeg suda, Borisa Savića, koje je potvrdilo optužnicu tužiteljke Tatjane Begović.

Tužiteljka Sarvana tereti da je tetku ubio na svirep i podmnukao način, udarajući je više puta po glavi i tijelu raznim predmetima. Pojatić je od udarca pala na pod, ali je optuženi nastavio da je udara, a potom joj ruku držao na usta i nos dok je nije ugušio.

“Sud je utvrdio da ne postoje greške ili nedostaci u optužnici i da sadrži sve elemente koji moraju biti navedeni u svakoj optužnici. Iz dokaza prikupljenih u istrazi proizlazi da je okrivljeni S. E. osnovano sumnjiv da je izvršio krivično djelo koje mu je stavljeno na teret optužnicom”, piše u obrazloženju.

Istakli su da je tokom rasprave o ispitivanju i ocjene zakonitosti i opravdanosti optužnice, Sarvanova advokatica Azra Jasavić od Suda tražila da njenog klijenta oslobodi od optužbi i pusti iz pritvora.

“Izjavila je da odbrana smatra da se na osnovu rezultata istrage i dokaza predočenih uz optužnicu, ne može konstatovati da je optužnica zakonita i opravdana, jer iz iskaza nijednog saslušanog svjedoka ne proizlazi da je optuženi počinio krivično djelo stavljeno mu na teret”, piše u rješenju.

Ukoliko Sarvana oglase krivim, za teško ubistvo iz člana 144 stav 1 koje mu se stavlja na teret može biti osuđen na najmanje deset godina ili kaznom dugotrajnog zatvora.

Optuženi Pljevljak ranije je od Savića tražio da suđenje zatvori za javnost.

Bonus video: