Mještani se odazvali pozivu: Pješačka staza od Male Crne Gore ka Žabljaku je ponovo prohodna

Ovo je treće ljeto da se mještani sela organizuju kako bi učinili nešto dobro za zavičaj
615 pregleda 0 komentar(a)
Akcija, Mala Crna Gora, Foto: Obrad Pješivac
Akcija, Mala Crna Gora, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 09.07.2018. 12:13h

Oko 20 mještana sela Mala Crna Gora i onih iz tog sela koji su u Nikšiću i Podgorici odazvalo se ranijem dogovoru i u nedjelju, uprkos nevremenu, učinili su ponovo prohodnom prvu pješačku stazu koja od sela vodi ka Žabljaku, koja je nakon izgradnje automobilskog puta bila van upotrebe.

Akciji su se odazvali i pojedinci iz drugih krajeva od kojih neki prvi put, kaže jedan od učesnika Radonja Šipčić.

"Sada je to ponovo komunikacija, pokazalo se neophodna naročito zimi kada je jedino tuda bezbjedno kretanje od lavina i jedina putanja kojom u selo mogu doći motorne sanke ili drugo transportno sredstvo. Selo je ostarjelo, uvijek neko bolestan ili nešto zafali pa je sada mnogo lakše. Čak može doći i čamac za spasavanje jer smo put proširili-, kaže Šipčić i dodaje da se akcija odvijala uklanjanjem raznog šiblja i drugog rastinja korišćenjem motornih testera i sjekira", istakao je Šipčić.

On je dodao da je put bio i planinarska staza i da će u narednom periodu biti obnovljene markacione staze.

Ovo je treće ljeto da se mještani sela organizuju kako bi učinili nešto dobro za zavičaj. Prije dvije godine, gotovo isti ljudi tri dana su uklanjali rastinje oko lokalnog puta od Žabljaka do Male Crne Gore kako bi se popravila preglednost. Prošle godine, kao i u nedjelju, odrađen je posao na stqavljanju zu funkciju puta koji od sela vodi do Škrke.

Galerija

Bonus video: