Bečić i Pavićević: Nacionalističke politike i poruke zamijeniti posvećenim radom

"Saglasni su da je u današnjoj Crnoj Gori prijeko potrebna politika premošćavanja podjela, naročito onih koje se održavaju vještački i na štetu svih građana Crne Gore. Bečić i Pavićević su saglasni da je posebno važno jasno i kontinuirano djelovanje ka unapređenju životnog standarda građana i uopšte daljem razvijanju socio-ekonomskih prava građana u našoj državi", navodi se u saopštenju Demokrata
238 pregleda 23 komentar(a)
Aleksa Bečić, Vladimir Pavićević, Boris Bogdanović, Miodrag Čučka, Foto: Demokratska Crna Gora
Aleksa Bečić, Vladimir Pavićević, Boris Bogdanović, Miodrag Čučka, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 16.11.2018. 16:27h

U crnogorskoj politici je nacionalističke politike i poruke nužno zamijeniti posvećenim radom na stvaranju demokratske, savremene i moderne Crne Gore, istakli su predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić i predsjedniko Crnogorske Vladimir Pavićević

Kako je saopšteno iz Demokratske Crne Gore, Bečić i Pavićević su se sastali danas na Cetinju, a sastanku su prisustvovali i generalni sekretar Demokrata, Boris Bogdanović, i član Predsjedništva budvanskog odbora Crnogorske, Miodrag Čučka.

U saopštenju se navodi da su Bečić i Pavićević razgovarali o aktuelnoj političkoj situaciji u državi.

"Saglasni su da je u današnjoj Crnoj Gori prijeko potrebna politika premošćavanja podjela, naročito onih koje se održavaju vještački i na štetu svih građana Crne Gore. Bečić i Pavićević su saglasni da je posebno važno jasno i kontinuirano djelovanje ka unapređenju životnog standarda građana i uopšte daljem razvijanju socio-ekonomskih prava građana u našoj državi", navodi se u saopštenju Demokratske Crne Gore.

Iz te partije su naveli da je posebna tema razgovora bila Opština Budva, koja je kako tvrde Demokrate danas primjer transparentnog, domaćinskog i odgovornog grada.

"Budvanska opština je, na čelu sa predsjednikom Opštine, Draganom Krapovićem, za nepune dvije godine vratila 25 miliona eura duga prethodne vlasti, a da se pri tome nije zadužila ni cent. Sa druge strane, Opština je u saobraćaj i infrastrukturu uložila preko milion eura. Posebno su naglasili i značaj koji za funkcionisanje budvanske opštine ima Crnogorska i to naročito kroz posvećeni rad prvog potpredsjednika Opštine Vladimira Bulatovića, koji je na tu poziciju izabran na predlog Crnogorske. Pored toga, Bečić i Pavićević su evidentirali da se u budvanskoj opštini značajna sredstva ulažu u mnogobrojne infrastrukturne projekte od značaja za opštinu, život i rad građana. U prilog tome, naveli su otvaranje u septembru novog vrtića u TQ Plazi u Budvi, obezbjeđenje novčane nakade u iznosu od 300 eura za svako novorođeno dijete, kao i to da je Budva jedna od četiri crnogorske opštine koja je ove godine obezbijedila besplatne udžbenike za sve razrede osnovne škole", navodi se u saopštenju Demokrata.

Lideri Demokrata i Crnogorske razgovarali i o mogućnostima dalje saradnje dvije partije.

"Polazeći od načela vladavine prava, slobodnog i pluralnog društva, funkcionišuće tržišne privrede, te ravnopravnosti i socijalne pravde, Bečić i Pavićević su dogovorili nastavak otvorene komunikacije predstavnika dvije partije u cilju osnaživanja demokratskih temelja crnogorske države i crnogorskog društva", zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Bonus video: