Suđenje "lažnom policajcu": Tinejdžera htio da skine golog?

“Kod sebe je imao pištolj, značku i motorolu. Postupio sam po njegovom zahtjevu i spustili smo se niz stepenice. Tu me je pretresao...Nakon pretresa mi je tražio da se skinem go, što sam odbio”, rekao je E. Ć. u tužilaštvu
188 pregleda 5 komentar(a)
Bojan Markuš, Foto: Boris Pejović
Bojan Markuš, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 19.04.2018. 13:51h

Lažni policajac Bojan Markuš (27) 10. januara pretresao je na Skalinama devetnaestogodišnjeg E. Ć. i nakon pretresa od njega tražio da se skine go, što je ovaj odbio.

To je E.Ć. ispričao u tužilaštvu, svjedočeći u novom postupku koji se protiv Markuša vodi zbog lažnog predstavljanja.Zbog novih optužbi, njemu će danas pred sutkinjom podgoričkog Osnovnog suda Nadom Rabrenović početi suđenje.

Markušu se, u drugom postupku, sudi zbog istovjetnih optužbi.Prema optužnom predlogu on je 10. januara oko 20.30 sati na Skalinama prišao E. Ć., predstavio mu se kao policajac i pretresao ga.

“Nakon čega je zahtijevao da mu stavi na uvid sve stvari koje ima kod sebe, po kom zahtjevu je E.Ć. i postupio i iz džepova izvadio mobilni telefon, cigarete i pet eura”, piše u optužnom predlogu.

U istom dokumentu objašnjeno je da je Markuš od Podgoričanina tražio da sa njim ode u Centar bezbjednosti. Markuš je u tužilaštvu tvrdio da nije pretresao E.Ć., da ga ne poznaje i da je tog dana bio kući sa roditeljima.

“Već godinu dana, od perioda kada sam izvršio krivično djelo lažno predstavljanje, upravo na Skalinama, više ne prolazim tim dijelom grada”.

Devetnaestogodišnji E.Ć. je, međutim, na saslušanju u Tužilaštvu prepoznao Markuša kao muškarca koji mu se predstavio kao policajac i pretresao ga.Objasnio je da mu je Markuš te večeri prišao, predstavio mu se kao policajac i rekao da je neophodno da ga pretrese.

“Kod sebe je imao pištolj, značku i motorolu. Postupio sam po njegovom zahtjevu i spustili smo se niz stepenice. Tu me je pretresao...Nakon pretresa mi je tražio da se skinem go, što sam odbio”, rekao je E. Ć. u tužilaštvu.

Markušev branilac, advokat Damir Lekić, “Vijestima” je rekao da oštećeni svojom izjavom ne može dovesti u pitanje odbranu njegovog klijenta, koji je 10. januara bio u porodičnoj kući, sa roditeljima.Ocijenio je da je novi postupak protiv Markuša pokrenut bez dokaza: “Očigledno po automatizmu, zbog toga što je protiv njega prethodno pokrenut postupak za lažno predstavljanje kao policajac”.

Bonus video: