Voda iz Hrvatske potekla prema Herceg Novom

Za vrijeme radova na cjevovodu kroz Konavle, Novljani su se vodom snabdjevali iz lokalnih-hercegnovskih izvorišta (oko 200 l_sec) i iz Karasovića u Konavlima odakle su dobijali oko 40 litara vode u sekundi
192 pregleda 2 komentar(a)
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 18.11.2018. 12:27h

Voda iz sistema Plat u susjednoj Hrvatskoj puštena je u sistem i vodosnabdjevanje u hercergnovskoj opštini trebalo bi da se normalizuje do večeras.

U četvrtak je zbog radova na sanaciji cjevovoda Plat -Herceg Novi obustavljen dotok vode potrošačima u najvećoj bokeljskoj opštini, odakle dobijaju oko 450 litara vode u sekundi ili preko 80 odsto njihovih potreba.

Za to vrijeme na snazi je bio restriktivni sistem vodosnabdjevanja.

Proteklih dana na cjevovodu kroz Konavle, urađena je reparacija muljnog ispusta, sanacija cjevovoda na mjestima gdje su uočena procurivanja vode, sanacija oštećenih gabiona, izmještanje cjevovoda u reonu Zvekovice i ugradnja dva hidranta u reonu Oboda.

Radove je izvela hercegnovska firma CMC, a sve troškove snosilo je Konavosko komunalno društvo.

Za vrijeme radova na cjevovodu kroz Konavle, Novljani su se vodom snabdjevali iz lokalnih-hercegnovskih izvorišta (oko 200 l_sec) i iz Karasovića u Konavlima odakle su dobijali oko 40 litara vode u sekundi.

"Zato su i rekstrikcije bile blaže od najavljenih" kazala je direktorica preduzeća Vodovod i kanalizacija, Olivera Doklestić.

Cjevovod kroz Konavle u susjednoj Hrvatskoj u dužini od 24 kilometra, izgrađen samodoprinosom građana Herceg Novog, 1980. godine.

Bonus video: