Bombarduju vas raznim glupostima na društvenim mrežama? Isprobajte Jeeru

Internet korisnici u CG rado istražuju nove opcije koje im pruža online svijet. Predstavljaju veoma zahtjevnu publiku specifičnih interesovanja
2 komentar(a)
Ažurirano: 23.04.2017. 07:16h

"Procijedite sadržaje po svom ukusu", "bombarduju vas raznim glupostima", "od nekih postova biste se rado sakrili"... te i slične poruke već neko vrijeme kruže Facebook društvenom mrežom. Iza njih se krije poziv korisnicima da kreiraju nalove na novoj platformi - Jeera društvenoj mreži, koju prvi u svijetu imaju priliku da probaju crnogorski korisnici.

Osnivač Jeera platforme, Joe Sabua, kazao je "Vijestima" da je Crnu Goru kao zemlju iz koje Jeera počinje svoj put izabrao zbog otvorenost crnogorskih korisnika za nove trendove i ideje.

"Internet korisnici u Crnoj Gori vrlo rado istražuju sve nove opcije koje im pruža online svijet. U tom smislu, predstavljaju veoma zahtjevnu publiku specifičnih interesovanja i potreba, a zainteresovati takve korisnike za upotrebu nove društvene mreže je prijatan izazov", kazao je Sabua "Vijestima". Svoje naloge i grupe na Jeera mreži, jeera.me, dosad je kreiralo oko 2.000 crnogorskih korisnika i, prema navodima osnivača, taj broj iz dana u dan raste.

Jeera, kako navode njeni autori, korisnicima omogućava međusobno povezivanje u grupe i zajednice zasnovane na istim interesovanjima.

Pridružujući se već oformljenim grupama, ili kreirajući nove u skladu sa sopstvenim interesovanjima, korisnici Jeera platforme pokreću komunikaciju sa sebi sličnim ljudima.

"Za razliku od postojećih društvenih mreža na kojima su korisnici izloženi željenim i neželjenim sadržajima koje objavljuju i kreiraju i njihovi prijetelji, ova društvena platforma omogućava korisnicima da budu izloženi samo onim sadržajima koje žele da vide", navode autori jednu od osobina Jeera mreže, koju vide kao njenu glavnu prednost u odnosu na druge društvene mreže.

Korisnici sadržaje kojima su izloženi filtriraju definisanjem interesovanja tokom kreiranja naloga.

"U okviru grupa i zajednica, korisnici, sa istomišljenicima i sebi sličnima, dijele sadržaje koje smatraju relevantnim, upoznaju se, povezuju i druže. Međusobno razmjenjivanje informacija, komunikacija i kreiranje događaja su samo neke od opcija i mogućnosti nova društvena mreža pruža", navode autori.

Dodaju i da Jeera korisnicima omogućava veći stepen privatnosti, jer se komunikacija odvija u okviru zajedničkih interesnih tema.

Od korisnika se, kako navode, ne zahtijeva dijeljene sadržaja iz privatnog života, ali za one koji to ipak žele, moguća je i ta opcija.

"U tom smislu, Jeera je idealna za korisnike društvenih mreža koji tragaju za naprednijim komunikacijama i konkretnijim sadržajima koji su u najvećem stepenu usklađeni sa njihovim potrebama", navode autori.

Na internetu postoji više platformi za povezivanje korisnika, među kojima su Facebook, Google Plus, Snapchat, Twitter...

Sabua ne djeluje zabrinuto zbog konkurencije.

"Ideja za razvojem nove društvene platforme došla je iz pažljivog osluškivanja potreba korisnika društvenih mreža. U ovoj eri naprednih komunikacija i neprekidnog tehnološkog rasta i razvoja, potrebe internet korisnika se neprestano mijenjaju i razvijaju, zato je važno osluškivati ih, ispratiti na pravi način i odgovoriti na njih preko novih ideja", kazao je on.

Autori Jeera platforme pozivaju korisnike da im šalju svoje sugestije u cilju razvoja mreže.

"Korisnici nam mogu pomoći da ovu platformu dalje razvijamo i prilagođavamo njihovim potrebama. Zapažanja, savjeti, ideje i sugestije su uvijek dobrodošle", navode autori Jeera platforme.

Sugestije za dalji razvoj mreže možete poslati putem Feedback opcije, koja će vam biti dostupna nakon kreiranja naloga na Jeera platformi.

Galerija

Bonus video: