Klub penzionera u Bloku 9 zatvoren

Prostorije u Ulici Rista Dragićevića besplatno ustupljene, ali su nakon toga izdate za 450 eura
120 pregleda 2 komentar(a)
Klub penzionera Blok 9, Foto: Luka Zeković
Klub penzionera Blok 9, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 17.08.2018. 16:21h

Klub penzionera u Bloku 9 zatvoren je, a nadležni iz Udruženja penzionera i Glavnog grada napraviće novi ugovor za taj prostor kako bi najstarija populacija iz tog dijela grada imala gdje da provodi vrijeme.

Stari ugovor je raskinut jer su u Glavnom gradu, kao i Udruženju penzinera utvrdili da je prekršen ugovor kojim je decidno bilo navedeno da “poslovni prostor zakupac ne može izdavati u podzakup, niti se pravo korišćenja može prenositi na druga lica (pravna ili fizička) po bilo kom osnovu”.

Prostorije u Ulici Rista Dragićevića Glavni grad je besplatno ustupio penzionerima, odnosno oslobodio ih plaćanja kirije, a kako su “Vijesti” pisale, nakon toga je privredno društvo Klub penzionera Blok 9, koje zastupa Milenko Gluščević, izdalo Z.B. prostor za 450 eura mjesečno prvog jula prošle godine.

U tom prostoru postavljen je i terminal za klađenje, a zbog svega navedenog, penzioneri iz Bloka 9 su se više puta obraćali nadležnima i pisali peticiju da se poslovanje kluba uskladi sa zakonom.

Mjesno Udruženje penzionera Bloka V i VI, na osnovu žalbe članova, poslalo je dopis centrali da se ugovor sa Gluščevićem raskine pod hitno i raspiše novi oglas za ustupanje kluba, koji nije poslovao u skladu sa propisima.

Bonus video: