Pljevlja: Izgradnja stambene zgrade za penzionere počeće nekoliko dana pred lokalne izbore

Opština je besplatno ustupila zemljište na lokaciji Stare ciglane, a cijena komunalija biće uračunata za izgradnju pet stanova za zaposlene u lokalnoj samoupravi
356 pregleda 1 komentar(a)
Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 02.05.2018. 13:24h

Izgradnja stambene zgrade za pljevaljske penzonere počeće 21. ili 22. maja nekoliko dana prije lokalnih izbora zakazanih za 27. maj.

To je sapštio je direktor Crnogorsku fonda za stambeno kommunalnu izgradnju Danilo Popović, koji je zajedno sa direktorm fonda PIO Dušanom Perović na tu temu razgovarao sa predsjednikom Opštine Pljevlja Mirkom Đačićem.

Popović tvrdi da će tender za izbor izvođača radova biti objavljen danas ili u petak i da će trajati 15 dana. Tvrdi i da će izabrati izvođača radova 20. maja, ali nije rekao kako će moći da kamen temeljac polože narednog dana s obzirom da se nakon odabira izvođača radova mora ispoštovati i rok od deset dana za podnošenja prigovora nezadovoljnh učesnika tendera.

"Kamen temeljac za buduću zgradu sa 33 stana postavićemo najvjerovatnije 21. ili 22. maja. Zgrada će imati 25 jednosobnih stanova površine oko 43 metra kvadratna a ostalo će biti dvosobni stanovi površine od 54 do 63 kvaratna metra. Rok izgradnje je 12 mjeseci mada se ja nadam da će se to i prije završiti. Vrijednost investicija je negdje oko 1,4 miliona eura, a osim penzionera stanove će dobiti i zaposleni u lokalnoj upravi i drugim dražvnim preduzećima i ustanova", rekao je Popović.

Cijena metra kvadratnog stana za pljevaljske penzionere, kazao je on neće preći 360 eura.

Opština je besplatno ustupila zemljište na lokaciji Stare ciglane, a cijena komunalija biće uračunata za izgradnju pet stanova za zaposlene u lokalnoj samoupravi.

"Ovo je bila prilika da neko od zaposlenih u lokanoj upravi dobije stanove i danas smo razradili sve elemente budućeg ugovora između fonda i Opštine Pljevlja, a to je da ćemo učestvovati u izgradnji pet dvosobnih stanova od blizu 300 kvadrata. Tih pet stanova koštaće nas negdje oko 250 hiljada eura, ali kako naknada za komunalno opremanje cijelog objekta iznosi nešto manje od sto hiljada eura taj iznos ćemo kompenzovati. Zapravo za 150 hiljada eura sa uračunatim PDV-om dobićemo pet stanova za zaposlene u Opštini Pljevlja. Smatram to jednim dobrim kvalitetnim ugovorom gdje smo u prilici za nekih tridesetak hiljada eura prosječno izgradimo dvosoban stan a takvih će biti pet za zaposlene u lokalnoj upravi", rekao je Đačić.

U Pljevljima živi oko 6.000 penzionera, a njh više od stotinu nema riješeno stambeno pitanje.

Dušan Perović, direktor Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje kazao je da je za posljednjih pet godina fond PIO riješio 500 stambenih pitanja crnogorskih penzionera.

On je kazao da je novac za izgradnju stambene zgrade u Pljevljima obezbijeđen i da se na računu Udruženja penzionera u Pljevljima već nalazi oko 300.000 eura.

Preporučujemo za Vas