Huawei P10: Igrač na kojeg morate računati

Cijena je 639 eura za Huawei P10 sa 64 + 4 GB RAM. Slijedi Huawei P10 Plus u varijanti 64 + 4 GB RAM, koji će koštati 739 eura i najjači model sa 128 GB + 6 GB RAM koji će koštati euro manje od 800
2 komentar(a)
Ažurirano: 27.02.2017. 10:29h

Htjeli ste moćniji, ljepši, sa većom baterijom, šareniji i Android telefon koji će biti iPhone u Google svijetu - dobili ste ga! Bez obzira na to šta mislili o Huawei kompaniji, voljeli je ili ne, jedno je sigurno - u modernom smartfon svijetu ovo je igrač na kojeg morate računati! A Huawei k’o Huawei, na svojim konferencijama uvijek voli da pecka konkurenciju, pa je ovog puta na nekoliko slajdova „isprozivao“ iPhone konkurenta - tanji je od njega, lakši, ima veću bateriju, ekran i bolji signal…

Huawei P10 i Huawei P10 Plus biće dostupni u novim bojama zahvaljujući partnerstvu sa Pantone Color Institute, najpoznatijom kompanijom u svijetu boja. Kao rezultat ove saradnje nastale su dvije nove boje kao odraz karaktera savremenih korisnika. Dazzling Blue i Pantone boja 2017 godine - Greenery, nastale su kako bi kreirale prelijepu završnicu sa efektom sjaja. Zelena boja, prema riječima stručnjaka utiče na raspoloženje tako što smiruje, ublažava glavobolju i odmara oči, pa je Huawei u telefon ubacio veliki broj slika prirode, stvari iz okruženja, ali i mode, koje će pomoći da se korisnik osjeća "malčice ljepše" svaki put kad pogleda u telefon ili ekran.

Hyper Diamond-Cut završnica biće dostupna u bojama Dazzling Blue i Dazzling Gold. Greenery, Rose Gold, Mystic Silver, Graphite Black i Prestige Gold biće dostupne u kombinaciji sa mat završnicom, dok će Ceramic White biti dostupna sa visokim sjajem.

Huawei P10 je izrađen od metala i stakla savršene obrade, koji se nastavljaju jedno na drugo bez osjetne razlike u prelazu jednog materijala na drugi. Napred je zakrivljeno 2.5D Gorilla Glass 5 staklo sa premazom koji ne „pamti“ otiske prstiju, a koje nudi bolji način dodirivanja i lakše upravljanje telefonom. Telo telefona je „izliveno“ iz jednog komada metala, koje je savršeno izbrušeno i obrađeno, ali je otporno na prskanje vodom i na padove.

Telefon ima unapređenu Leica kameru sa dva sočiva 2.0 Pro verzije sa otvorom blende 1.8 milimetara. Nova kamera sastoji se od sočiva rezolucije 20 i drugog rezolucije 12 megapiksela, ovog puta sa OIS funkcijom. Ovo ne obećava samo stabilnije video snimke, nego i ukupno bolje slike nastale tokom slabog osvjetljenja tj. noću. Kamera, naravno, nudi i PRO Mode, koji je unapređen u odnosu na prethodnu generaciju. Tu je i poseban senzor za makro fotke, koji omogućava da se približite objektu slikanja praktično na samo par milimetara, a da slika ostane kristalno čista.

Huawei P10 i P10 Plus ponudiće korisnicima i novi 3D efekat skeniranja lica, koji će omogućiti bolje selfi fotografije, uz istovremenu primenu bokeh efekta pozadine, što je i demonstrirano na Huawei MWC 2017 prezentaciji - ostali smo zaista zatečeni rezultatima!

Prvi #Video novog #HuaweiP10 telefona sa #MWC17 #Barcelona

A post shared by MONDO MobIT (@mondo_mobit) on

Kombinacija novog selfi slikanja sa bokeh efektom stvara lijep kontrast na slici i akcenat je uvek na licu. Za kraj je otkriveno i iznenađenje - selfi kamera je, takođe potpisala njemačka Leica (Lajka), a dva puta više svjetlosti omogućava lepše slike, kao i više prirodnih boja. Apertura selfi kamere je f/1.9 i ta kamera po prvi put omogućava i zumiranje tj. udaljavanje kadra. Sjajna opcija je i to što zumiranje može da radi automatski, pa kad neko ušeta u vaš selfi kadar - kamera će obuhvatiti i tu osobu!

Da bi uvijek bio u dometu Huawei je P10 i P10 Plus opremio sa čak četiri antene za prijem signala, a to su i prvi na svijetu telefoni koji omogućavaju 4.5G prijem mreže. Isto je i sa Wi-Fi mrežom, koja je pojačana sa dvije dodatne antene, kako biste uvijek bili „pokriveni“ signalom. Dual SIM je na spisku podržanih opcija, kao i podrška za 256 GB microSD kartice. Omogućeno je korišćenje 3G mreže na drugoj SIM kartici i nova GEO opcija, koja čini da ne ostanete bez signala ni kada prolazite kroz tunel, recimo…

Ispod haube je najnoviji HiSilicon Kirin 960 čipset, isti onaj iz Huawei Mate 9 smartfona, i nova vrsta Huawei Ultra memorije zajedno sa podrškom za mašinsko učenje, koje smo videli na Huawei Mate 9 smartfonu. Memorija je 64 GB, proširiva pomenutim karticama, kao i 4 GB RAM za stabilan i brz rad.

Pogledajte Huawei P10 i P10 Plus u svim bojama:

Novi EMUI 5.1 donosi UX unaprjeđenja, optimizaciju performansi i nekoliko novih opcija. Konkretno, algoritam prati ponašanje korisnika i može da predvidi korišćenje aplikacija kako bi alocirao i reciklirao sistemske resurse. Na samom vrhu algoritma nalazi se HUAWEI Ultra Memory. Prvo, algoritam za učenje prati kako korisnik koristi telefon. Nakon toga, HUAWEI Ultra Memory predviđa upotrebu pojedinačnih aplikacija i upravlja RAM memorijom, tako da se najčešće korišćene aplikacije i usluge najčešće učitavaju brže. EMUI 5.1 takođe, unaprjeđuje brzinu očitavanja senzora za očitavanje otiska prsta i obezbjeđuje neometano korisničko iskustvo.

Ovo je #HuaweiP10Plus uživo na #MWC17 #Barcelona #Sajam

A post shared by MONDO MobIT (@mondo_mobit) on

Huawei P10 i Huawei P10 Plus imaju bateriju od 3.200 i 3.750 mAh kao i opciju super brzog punjenja. Rješenja brzog punjenja na niskom naponu i pri niskim temperaturama dolaze sa najbezbjednijim zaštitnim mehanizmom na bazi 5-gate, koji nudi praćenje napona, struje i temperature u realnom vremenu, čineći punjenje ne samo bržim, već i bezbjednim. Huawei je u kutiju s telefonom ubacio i novi, brzi punjač da to sve korisnici i mogu da urade.

Cijena je 639 eura za Huawei P10 sa 64 + 4 GB RAM. Slijedi Huawei P10 Plus u varijanti 64 + 4 GB RAM, koji će koštati 739 eura i najjači model sa 128 GB + 6 GB RAM koji će koštati euro manje od 800.

Pratite sve MobIT vesti vezane za Mobile World Congress na MWC17

Galerija

Bonus video: