Po euro za Gornju Lastvu i park

Vlada je u četvrtak dala saglasnost na predlog Odluke o uvođenju izletničke takse, koju treba da usvoji Skupština opštine Tivat na prvoj narednoj sjednici
81 pregleda 0 komentar(a)
Gradski park Tivat, Foto: Siniša Luković
Gradski park Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 03.11.2018. 07:55h

Turistička organizacija Tivat uskoro će početi da naplaćuje izletničku taksu za posjete organizovanih turističkih grupa lokalitetima izuzetnih prirodnih i kultuno-istorijskih vrijednosti na području te Opštine.

Vlada je u četvrtak dala saglasnost na predlog Odluke o uvođenju izletničke takse, koju treba da usvoji Skupština opštine Tivat na prvoj narednoj sjednici. Po toj odluci, za lokalitete izuzetnih prirodnih i kultuno-istorijskih vrijednosti u Tivtu proglašeni su staro selo Gornja Lastva na obroncima brda Vrmac, odnosno veliki Gradski park.

Za posjetu organizovanih turističkh grupa tim lokalitetima, ubuduće će se naplaćivati izletnička taksa u iznosu od jednog eura po turisti. Ta taksa je prihod Turističke organizacije Tivat i koristiće se za podsticanje, organizovanje i realizaciju promotivnih aktivnosti. Turistička organizacija Tivat u obavezi je da najkasnije do 31. decembra donese Plan upotrebe sredstava izletnilčke takse za narednu godinu.

Bonus video: