Tojota osvježila sijenu: Lakše je vikati na djecu

Nova "sijena" ima potpuno osveženu unutrašnjost, sa još jednom opcijom ogledala koje može da se pomjera gore dolje kako bi vozač bez okretanja mogao da vidi putnike pozadi
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.07.2014. 10:21h

Tojota je odlučila da pomogne roditeljima da smire svoju neposlušnu djecu na zadnjem sjedištu, ugradivši u svoj model "sijena" mikrofon, putem koga očevi i majke i bez vikanja mogu da se pojačanim glasom obrate putnicima pozadi.

Agencija AP, međutim, procjenjuje da će uprkos tome, mnogi roditelji svejedno vikati i u mikrofon. Zanimljivost je i da ta Tojotina opcija funkcioniše samo u jednom pravcu, odnosno djeca ne mogu da odgovaraju roditeljima glasom pojačanim mikrofonom.

Nova "sijena" ima potpuno osveženu unutrašnjost, sa još jednom opcijom ogledala koje može da se pomjera gore dolje kako bi vozač bez okretanja mogao da vidi putnike pozadi. Analitičarka na automoto sajtu Edmunds.com Džesika Kaldvel smatra da Tojota želi da starodmodnu "sijenu" učini privlačnijom za savremene korisnike.

Prodaja minivanova, poput "sijene" dostigla je rekord 2000, kada je prodato 1,37 miliona tih modela, da bi nakon toga počela da opada, na svega 415.000 prodatih primeraka 2009, u vrijeme velike finansijske krize.

Kako je kriza jenjavala prodaja tih vozila ponovo je porasla, te je tako prošle godine prodato 519.000 njih, međutim, Kaldvel navodi da je udio minivanova na tržištu svega 3,4 odsto ,upola manje nego u vrijeme rekordne prodaje.

Galerija

Bonus video: