Mikra u servis zbog labavog volana

Do opoziva je došlo nakon što je Nisan otkrio problem sa volanom, preciznije sa šrafom koji ga steže
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.05.2013. 08:54h

Određeni vlasnici nisan mikre prošle generacije u Crnoj Gori bi uskoro trebalo da budu pozvani od strane ovlašćenog servisera radi provjere upravljačkog sistema na vozilu.

Japanski proizvođač je prošle nedjelje objavio servisnu kampanju za 841.000 primjeraka modela mikra (Micra) i kjub (Cube), od kojih je oko 1.400 primjeraka mikri prodato na tržištima bivše Jugoslavije putem zvanične dilerske mreže, saopštili su nam iz regionalne kancelarije Nisana čije je sjedište u Zagrebu.

Kampanja obuhvata modele proizvedene između decembra 2002. i maja 2006. Koliko je na našem tržištu uvezenih vozila koja su obuhvaćena opozivom nije poznato.

Do opoziva je došlo nakon što je Nisan otkrio problem sa volanom, preciznije sa šrafom koji ga steže. Ovaj vijak bi vremenom mogao da popusti, što bi dovelo do labavljenja i klimanja volana, koji bi na kraju mogao potpuno da se otkači.

„Nisan zato sprovodi dobrovoljnu servisnu kampanju kako bi se vozila pregledala i u slučaju potrebe pritegnuo pomenuti vijak na kolu upravljača“, kaže se u saopštenju regionalne kancelarije Nisana za naše područje.

Proizvođač ističe da ne postoji opasnost od iznenadnog skidanja volana, a da je rizik po vozača i putnike vrlo mali.

Za sada nema izvještaja o incidentima ili povredama.

U ovom trenutku u Nisanu ne mogu da potvrde koliko je tačno vozila sa ovom potencijalnom greškom prodato u Crnoj Gori.

„Svi vlasnici iz Crne Gore čije je vozilo među onima na koje se taj problem potencijalno odnosi biće pozvani u Nisan servis početkom juna. Zahvat će biti obavljen besplatno”, piše u saopštenju.

Bonus video: