Fiat Stilo: Više od očekivanog

Mogućnosti ovog polovnog automobila nikako ne smiju biti ignorisane, pogotovo kada je u riječ o fantastičnom JTD motoru, visokom nivou opreme i povoljnoj cijeni
371 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 14.10.2011. 00:46h

Stilo je italijanska riječ za stil, ali gledajući unazad rezultate Fiatovih automobila, rijetko kad se njihov stil pogodio sa željama kupaca. Ipak, Stilo je dobar izbor za kupovinu i zahvaljujući njegovom brzom padu cijene, sada je postao dostupan i većini.

Gledajući Stilo možemo da zaključima da model sa troje vrata izgleda više sportski od modela sa petoro vrata. Međutim ukoliko Vam je bitan prostor opredijelite se za onaj drugi. Svi modeli su uglavnom dobro opremljeni ali umiju da pate od električnih problema pa se kupcima savjetuje oprez.

Motori su za ovu klasu odlični, čak i 1.2 motor umije dobro da povuče ako ga ne štedite. Najbolji motori su 1.6 benzinski i 1.9 JTD dizel . Ali pri kupovini budite oprezni, jer mnogo toga može da pođe loše.

Prije kupovine Stila treba znati:

  • elektrika, lampice za airbag često svijetle. Aprila 2003. Fiat je pozvao vlasnike da se jave zbog problema sa klima uređajem, pa provjerite da li je sve urađeno
  • motor, greške u kompjuteru motora su iznenađujuće česte. Upozorenja se često pale na komandnoj tabli, a da kvarova uopšte nema
  • svijetla, farovi se podložni kondenzaciji vode na unutrašnjoj strani
  • dolazilo je do problema sa cviljenjem zadnje osovine i sa prednjim amortizerima. Ovi problemi su uglavnom bili rešavani pod garancijom
  • završni kvalitet, sjedišta su uglavnom u lošem stanju ukoliko je automobil puno vožen. Kvalitet farbe na ranijim automobilima nije na visokom nivou, farba se lako ljuštila i dolazilo je do efekata narandžine kore

Fiat Stilo se u vožnji ponaša sigurno i dobro. Automobil je agilan i vozač ima dobru kontrolu nad njim.

Mijenjanje brzina je glatko ali se osjeća kao da je pjeskovito. Menjač je tipično nemiran i grčevit pri promjeni brzina.

Benzinski motori uglavnom traže stisnutu papučicu gasa kako bi pokazali svoje osobine, dok to nije slučaj kod dizela JTD koji je elastičan i jak. Pouzdani, snažni i dugovječni agregati su najbolja strana ovog Fiata.

Unutrašnjost Stila je komforna. Neki vlasnici su se žalili na ne dobro raspoređene papučice. Trajnost elemenata u kabini nije od boljih osobina Fiata, pa se prije kupovine uvjerite u stanje enterijera.

Odličan motor, povoljna cijena

Iako je Stilo dobra kupovina, muči ga činjenice da se na tržištu mogu naći i bolji automobili i da je Fait poznat kao auto koji vrlo brzo gubi vrijednost. Godinu dana star auto možete kupiti u pola cijene.

Samo nemojte očekivati previše kada ga prodajete.

Fiat je predstavljajući Stilo odigrao na sigurnu kartu. Komforan, pouzdan i dobro opremljen ulazi na zbijeno tržiše kompakt automobila, iako će neki čeznuti za uzbudljivijim vizuelnim zadovoljstvom, u ovom segmentu gdje su imidž i stil izuzetno bitni.

Fiat Stilove mogućnosti ne smiju biti ignorisane, pogotovo kada je u pitanju fantastičan JTD motor, visok nivo opreme i povoljna cijena.

Bonus video: