Hyundai i 40 najbolji automobil na Sajmu u Budvi

Kao posebna priznanja žiri je dodijelio kompaniji "Marinković-Hofmann" iz Velike Moštanice za doprinos povećanju bezbjednosti u saobraćaju
80 pregleda 0 komentar(a)
hyundai, Sajam automobila, Budva, Foto: Vuk Lajović
hyundai, Sajam automobila, Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 07.10.2011. 17:09h

Hyundai i 40, koga je u Budvi predstavila podgorička kompanija "Hyundai montenegro doo", proglašen je automobilom sajma, ovogodišnjeg Salona automobila na budvanskom jadranskom sajmu, odluka je petočalnog novinarskog žirija.

Najatraktivniji model, još atraktivnije sajamske manifestacije je "suzuki kizachi sport", izlagača "Prokom doo" iz Podgorice, dok je mercedes CLAMG, vrijedan 221.000 eura, koga je predstavila podgorička kompanija "Ljetopis Automotive", proglašen za najekskluzivniji model.

Žiri je bio jednoglasan da se za ekološko vozilo budvanskog salona automobila proglasi "Lexus CT 200h", izlagača "Efel motors" iz Podgorice, a u kategoriji „SUV vozilo, nagrada je pripala modelu "korado ssangyong" koga je predstavila cetinjska firma "Pegasus".

U "ševrolet spark", koji je izložen na sajamskom prostoru kompanije "Osmanagić", proglašen je za najboljeg u kategoriji Gradski auto, dok je titulu super sportski automobil odnio "nissan z370", izlagača "Allinace" iz Podgorice.

Kao posebna priznanja žiri je dodijelio kompaniji "Marinković-Hofmann" iz Velike Moštanice za doprinos povećanju bezbjednosti u saobraćaju, dok je priznanje za unapređenje ekološke svijesti za auto bateriju sa start-stop tehnologijom – Varta, dodijeljeno podgoričkoj kompaniji "Efel motors".

Ljetopis najbolji

Za najuspješnijeg izlagača ovogodišnjeg sajma autojmobila, kome je pripala zlatna medalja i pehar „Expo trophy“, petočlani stručni žiri je proglaiso kompaniju "Ljetopis automotive“, koja je na izložbenom prostoru od 600 kvadrata u Budvi predstavila desetak skupocjenih automobila vrijednih više od milion eura.

Druga nagrada i srebrna plaketa pripala je kompaniji „Alliance“, dok je treća nagrada i bronzana plaketa dodijeljena kompniji „Osmanagić“.

Bonus video: