Kineski proizvođač električnih vozila otpušta deset odsto radnika

Nio je kao i mnogi kineski proizvođači EV pogođen slabim interesovanjem potrošača, oštrom konkurencijom i "ratom cijena" koji je pokrenula kompanija Tesla

5008 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Kineski proizvođač električnih vozila (EV) Nio planira da u novembru otpusti deset odsto zaposlenih, u jeku "žestoke konkurencije", saopštio je izvršni direktor te kompanije Vilijam Li.

"U naredne dvije godine nas očekuje žestoka konkurencija tokom transformacije automobilske industrije u okruženju punom neizvijesnosti", saopštio je Li zaposlenima u pismu, prenosi CNBC.

U pismu se dodaje da je kompanija u protekla dva mjeseca analizirala svoj dvogodišnji plan poslovanja i da je u posljednje dvije sedmice identifikovala poslovne prioritete i razvila detaljan plan za organizacionu i poslovnu optimizaciju, prenose Nezavisne novine.

Kompanija će se fokusirati na ulaganje u tehnologiju, ukidanje projekata koji ne doprinose finansijskom učinku, kao i na to da osnovni proizvodi firme budu na tržištu u predviđenom roku.

"Ovo je teška, ali neophodna odluka", naveo je Li.

Nio je kao i mnogi kineski proizvođači EV pogođen slabim interesovanjem potrošača, oštrom konkurencijom i "ratom cijena" koji je pokrenula kompanija Tesla milijardera Elona Muska.

Bonus video: