Jabukom i kafom protiv neprijatnih mirisa u automobilu

Namirnice koje upijaju mirise i eliminišu neprijatnost iz vazduha i vlagu su još i pirinač i brašno
1027 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 18.02.2014. 08:42h

Pušenje u automobilu ne samo što je nezdravo za putnike, već na duže staze u vozilu ostavlja neprijatan miris koji je vrlo teško eliminisati. Smrad koji sa sobom nosi dim cigarete se uvuče u presvlake sjedišta, krovište i ostale tapacirunge u vozilu, i često se može osjetiti i nakon nekoliko godina.

U takvom autu je vožnja dosta neprijatno iskustvo čak i za pušače, a kamoli za nepušače, pa ćete kad-tad morati da učinite nešto po pitanju eliminisanja neprijatnih mirisa, posebno ako ste riješili da prodate automobil.

Ovdje ćemo vam predložiti nekoliko načina koji će vam pomoći da neutrališete nepoželjne mirise i osvježite putnički prostor u svom vozilu.

“Ako želite da uklonite neprijatan miris cigareta iz automobila, postoji dosta načina da to uradite”, kaže Nikola Skrobanović, koji se godinama bavi pranjem vozila.

“Najbolji način da to uradite je temeljno dubinsko čišćenje enterijera, koje u velikoj većini slučajeva rješava problem neprijatnih mirisa, a istovremeno eliminiše svu prljavštinu”, objašnjava Skrobanović.

Najbolji recept za prijatan ambijent u vozilu je da izbjegavate pušenje

Dubinsko čišćenje košta 60 eura zajedno sa pranjem spoljašnjosti, što možda nije previše ako se radi jednom u dvije godine, ali većina zakletih pušača to teško mogu da priušte iz mjeseca u mjesec.

Kako se onda boriti sa ovim problemom. Naravno, najbolje rješenje je izbjegavati pušenje u automobilu, ako je moguće i izvan njega. Međutim, vrlo često je ovakvim savjetima u to teško ubijediti nekoga ko je spreman da konzumira proizvod na čijem pakovanju postoji veliki natpis da “izaziva rak pluća”.

Takvi na raspolaganju imaju neke druge trikove.

“Recept za to je često pražnjenje i pranje pepeljare i čišćenje presvlaka sjedišta vlažnom magičnom krpom natopljenom deterdžentom, ili nekim sredstvom za čišćenje”, savjetuje Skrobanović.

Neki stručnjaci, ipak, kažu da se i pored temeljnog pranja i ovakvih “narodskih ljekova”, miris cigarete iz vozila u kome se duži period konstantno pušilo, ne može potpuno eliminisati.

Neki stručnjaci, ipak, kažu da se i pored temeljnog pranja i ovakvih “narodskih ljekova”, miris cigarete iz vozila u kome se duži period konstantno pušilo, ne može potpuno eliminisati.

Na primjer, Autobild piše da eksperti iz oblasti enterijera vozila garantuju uspjeh samo kada se unutrašnjost tretira ozonom.

Međutim, ovakav način “čišćenja” kod nas još nije zaživio, (bar nama to nije poznato).

Bonus video: