Mazda MX- 5: Nova generacija najprodavanijeg svjetskog roadstera

Radi se o znatno unaprijeđenom automobilu kod koga će mazdini stručnjaci nastojati spojiti moderna tehnička rješenja sa nasljedstvom prethodnih generacija
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.01.2012. 23:48h

Prema sadašnjim saznanjima nova generacije modela MX- 5 bi se na tržištu trebala pojaviti krajem iduće godine. Radi se o znatno unaprijeđenom automobilu kod koga će mazdini stručnjaci nastojati spojiti moderna tehnička rješenja sa nasljedstvom prethodnih generacija.

To se prvenstveno odnosi na dizajn gdje bi se trebao osjetiti uticaj prethodnika, ali i recentnih mazdnihih konceptnih automobila, posebno modela Takeri. Kako bi to moglo izgledati vidljivo je na priloženom renderingu. Enterijer bi trebao biti jednostavno dizajniran, ali i opremljen modernim infotainmentom koji će privući prvenstveno mlađe kupce.

Što se tiče motora, očekuju se novi SkyActive agregati. Konkretnije, očekuje se kako će se u novi MX- 5 ugrađivati 1, 3 i 1, 5- litarski turbo motori snage do 200 KS, što bi uz spomenutu masu i odlična aerodinamična svojstva trebalo garantovati vrlo zabavan automobil.

Bonus video: