Mitroviću 15 godina zatvora zbog ubistva Jovanovića

Mitrović se tereti da je 26. septembra 2015. godine na Paštrovačkoj gori ubio Jova Jovanovića
8103 pregleda 2 komentar(a)
Mitrović, Foto: Luka Zeković
Mitrović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 27.12.2018. 19:02h

Budvanin Marko Mitrović osuđen je na 15 godina zatvora zbog ubistva sugrađanina Jova Jovanovića.

Presudu mi je danas u Višem sudu izreklo vijeće sudije Predraga Tabaša.

Jedan od Mitrovićevih branilaca, advokat Zoran Piperović, "Vijestima" je rekao da je prosto nevjerovatno "na osnovu dva poludokaza, koji ni kao poludokazi nijesu utemeljeni u činjeničnom stanju, Mitrović umjesto da bude oslobođen, dobija 15 godina".

"Ovo je za odbranu veliko iznenađenje, tim prije što u spisima ne postoji nijedan konkretan dokaz da je Mitrović lišio života Jovanovića.

Prosto je nevjerovatno da sudija danas, između ostalog, kaže da dokaz trag čizme broj 43, nađen u blatu, u blizini auta, koji odgovara broju čizme koji ima Mitrović. Vjerovatno 50.000 crnogoraca ima broj čizama 43, jer ni sam tužilac nije tvrdio da postoji neka specifična šara", rekao je Piperović

Advokat ističe da je Tabaš danas obrazložio da ima DNK na zadnjoj, unutrašnjoj, lijevoj kvaki "renoa clio" "iako je nesporno utvrđeno da nema nikakvog traga".

"Upravo sam zbog toga ranije pitao vještaka hemijske struke kako je Mitrović napustio auto ako je sjedio pozadi, a on je tada odgovorio da je mogao ako je imao rukavice na rukama, ili ako su vrata bila otvorena. Sud pominje i pismo koje je ostavi pokojni Jovanović, upućeno bratu, da ide sa Markom na sastanak, na slijepom putu, iako se iz pregleda video nadzora vidi da on skreće kolima u suprotnu kolonu, mimo slijepog puta, i iako je to mogao da kaže bratu usmeno, bez potrebe da mu ostavlja pismo. Ovdje je sud bio oportun. Nije smogao hrabrosti da oslobodi Mitrovića, već je pošao lakšim putem, i na osnovu jedne čizme, sadržaja pisma i DNK analize za koju je vještak na pretresu rekao da nema nikakvu dokaznu snagu, osudio Mitrovića na 15 godina. Naravno da će za presuda biti ukinuta i da će Mitrović biti oslobođen", poručio je Piperović.

Mitrović se tereti da je 26. septembra 2015. godine na Paštrovačkoj gori ubio Jova Jovanovića.

Bonus video: