Podgorica: Nađena eksplozivna naprava od 1,5 kg, uhapšena Anja Pajović

"Službenici Stanice kriminalističke policije za suzbijanje krvnih delikata i nasilja u porodici CB Podgorica su lišili slobode A.P, zbog sumnje da je izvršila krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija"
15651 pregleda 1 komentar(a)
Lisice (Ilustracija), Foto: Shutterstock
Lisice (Ilustracija), Foto: Shutterstock
Ažurirano: 28.12.2018. 16:45h

Podgorička policija uhapsila je Anju Pajović (25) koja se tetira koa bezbjednosno interesantno lice nakon što je pretresom više lokacija pronašla improvizovanu eksplozivnu napravu tešku 1,5 kg sa detonirajućom kapislom.

Policija je izvršila pretres jednog stana u Podgorici, kao i tri porodične kuće i dva vozila iz Danilovgrada koja koriste Anja Pajović, Vuk Pajović i Božidar Zekić.

U policiji tvrde da su time pronašli i oduzeli sredstva koja su bila namijenjena za izvršenje teških krivičnih djela.

"Službenici Stanice kriminalističke policije za suzbijanje krvnih delikata i nasilja u porodici CB Podgorica su naime, zajedno sa službenicima Sektora kriminalističke policiije, preduzimajući intenzivne mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju rasvjetljavanja krivičnih djela iz oblasti krvnih delikata, došli do operativnih informacija na osnovu kojih su kod sudije za istragu Osnovnog suda u Podgorici inicirali i od njega pribavili naredbe i izvršili pretres stana i drugih prostorija bezbjednosno interesantnih lica V.P. (25), A.P. (25) i B.Z(33) na jednoj lokaciji na teritoriji Opštine Podgorica, kao i tri porodične kuće i dva vozila na teritoriji Opštine Danilovgrad koja koriste ova lica", saopšteno je iz Uprave policije.

Tom prilikom na više kontrolisanih lokacija pronađeni su tragovi narkotika, manja količina heroina, vaga za precizno mjerenje, kao i improvizovana eksplozivna naprava koja se se nalazila u PVC kesi sastavljena od praškaste materije nalik na privredni eksploziv, težine od oko 1,5 kg, a koja je bila u zelenoj plastičnoj flaši sa detonirajućom kapislom za koju je pričvršćen sporogoreći štapin dužine oko 80 cm.

Navedena improvizovana eksplozivna naprava demontirana je od strane službenika Grupe za ATP Uprave policije na licu mjesta i izuzeta je radi vršenja vještačenja u Forenzičkom centru.

Takođe, u sklopu navedenih pretresa vozila, objekata i lica, izuzeto je više mobilnih telefona i tablet uređaja i mobilni telefon sa inostranom SIM karticom namijenjen za vršenje enkriptovanih komunikacija, a koji će u cilju rasvjetljavnja gore navedenog krivičnog djela biti upućeni na odgovarajuća vještačenja. O događaju je upoznat državni tužilac u ODT u Podgorici.

"Službenici Stanice kriminalističke policije za suzbijanje krvnih delikata i nasilja u porodici CB Podgorica su lišili slobode A.P, zbog sumnje da je izvršila krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. U službene prostorije CB Podgorica dovedeno je više lica i u toku je dalja kriminalistička obrada", saopšteno je iz Uprave policije.

Bonus video: