Boljević: Knežević nije imao direktne kontakte sa Nikićem i Dikićem

Pred vijećem sutkinje Suzane Mugoše za krivično djelo pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora odgovaraju ruski državljani Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, kojima se sudi u odsustvu kao i srpskim državljanima Nemanji Ristiću i Predragu Bogićeviću
3601 pregleda 4 komentar(a)
Sa današnjeg suđenja, Foto: Printscreen
Sa današnjeg suđenja, Foto: Printscreen
Ažurirano: 10.01.2019. 14:38h

U nastavku suđenja za krivično djelo pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora vještak za telekomunikacije, Predrag Boljević utvrdio je da Milan Knežević nije ostvario direktne kontakte sa Ananijem Nikićem i Bratislavom Dikićem.

Kako je kazao Boljević analizom listinga utvrđeno je da Knežević i Dikić nisu imali direktnih kontakata.

Sa današnjeg suđenja

"Imaju dva zajednička broja u imenicima, a to su Nenad Popović i Lazanjski. Postoji jedan broj koji su zvali, a koji je memorisan na ime racing bikes. Boljević je kazao da je optužena Branka Milić zvala Aleksandra Aleksića, ali se o lokaciji sa koje je obavljen poziv vještak nije mogao izjasniti.

On je dodao da je Mirko Velimirović pozivao Milić, a da je 15. oktobra 2016. obavljen razgovor koji je inicirala Milić.

"Razgovori su ostvareni, radi se o standardnoj GSM komunikaciji", kazao je Boljević je naveo i da je Saša Sinđelić zvao Kristinu Hristić, te da između Velimirovića i Hristić nije bilo razgovora, već samo razmjene SMS poruka. Vještak je naveo i da je Eduard Šišmakov pozivao Velimirovića i da se može zaključiti da su ostvarili komunikaciju. "Pozvive prema Velimiroviću inicirao je Sinđelić", rekao je vještak.

Komunikacija prikazana tokom današnjeg suđenja

Nije mogao da se izjasni da li su Velimirović i Dikić uspostavili komunikaciju 15. oktobra 2016.

"Branka Milić je 15. oktobra oko 7:53 registrovana na reon bazne stanice na Željezničkoj stanici u Podgorici, odakle ima pozive. U 19:47 imamo pomjeranje u reon bazne stanice "Prevlaka", koji pokriva dio od Ulice bratstva jedinstva i Ulice Oktobarske revolucije prema hotelu "Ramada". Dikić je 15. oktobra prvo registrovan u reonu bazne stanice "KBC", zatim u reon "Zabjelo 3", a kasnije u reonu "Pošta 4". U 20:59 ostvario je poziv iz Budve. Velimirović je prvo registrovan u baznoj stanici "Bać" u opštini Rožaje. Poslije se registuje kretanje od Rožaja, Berana, Bijelog Polja, Mojkovca i Kolašina. U Podgorici je registrovan u 13:36.", kazao je Boljević.

Za Andriju Mandića 15. oktobra 2016. Boljević je kazao da je od 7:11 do 11:19 sati registrovan u reonu naselju Zagorič.

"Od 11:46 do 11:59 registruje se prisustvo u reonu RTV Doma preko Morače, a od 12:17 registruje se prisustvo na baznoj stanici Stadion. Od 13:52 do 14:41 imamo kretanje korisnika u dijelu grada ispod Ljubovića i reonu oko KBC-a. Od 14:41 imamo pokret prema Zagoriču. Tu ostaje do 18 sati. U 18:19 registruje se kretanje starim putem prema Danilovgradu. U 18:48 registrovano je kretanje od Danilovgrada prema manastiru Ostrog, gdje se prvi put registruje u 19:02, u širem reonu manasitra Ostrog i sela i naselja Bogetići. Tu se registruje sve do 22:32 minuta, da bi u 22:49 posljednji put bio registrovan na baznoj stanici Kurilo", naveo je Boljević.

Vještak je kazao da se Milan Knežević 15. oktobra prvi put registruje u 7:42 u reonu Golubovaca.

"U 11:21 registruje se u reonu Zabjela, kod hotela City, u 11:40 u reonu Donje Gorice, a u 12:04 u reon Farmaka, do 12:35. U 12:49 registruje se u reonu Blok V, a u 14:09 registruje se kretanje duž Bulevara Svetog Petra Cetinjskog. Nakon toga registrovao se u reonu Starog Aerodroma. Od 19:48 do 21:41 registruje se u reonu manasitra Ostrog i naselja Bogetići. U 12 minuta poslije ponoći registrovan je u reonu kod hotela City, dok je u jutarnjim satima registrovano prisustvo u reon Golubovaca“, naveo je Boljević.

Pred vijećem sutkinje Suzane Mugoše za krivično djelo pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora odgovaraju ruski državljani Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, kojima se sudi u odsustvu kao i srpskim državljanima Nemanji Ristiću i Predragu Bogićeviću.

Na optuženičkoj klupi su Bratislav Dikić, lideri Demokratskog fronta Milan Knežević i Andrija Mandić i Mandićev vozač Mihailo Čađenović.

Optužnicom su obuhvaćeni i srpska državljanka Kristina Hristić, kao i njeni sunarodnici - Srboljub Đorđević, Dragan Maksić, Milan Dušić koji su u pritvoru. Postupak je razdvojen protiv prevodioca DF-a Ananija Nikića.

Bonus video: