Budva: Demolirane prostorije Crnogorske

Kamenom je razbijen prozor, a pričinjena je i šteta unutar prostorije
5529 pregleda 0 komentar(a)
Razbijen prozor u prostorijama: Crnogorska, Foto: Vuk Lajović
Razbijen prozor u prostorijama: Crnogorska, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 17.01.2019. 10:50h

Nepoznati počinioci demolirali su kancelarije Crnogorske u zgradi Zavoda za izgradnju u Budvi.

Kamenom je razbijen prozor, a pričinjena je i šteta unutar prostorije.

Slučaj je prijavljen policiji.

Predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević je kazao da nasilje ne smije biti legitimno sredstvo u demokratskom i prosvećenom društvu.

"Svi koji djelujemo u javnom polju treba da doprinesemo smirivanju tenzija umjesto raspirivanju strasti. Za Crnu Goru i sve naše građane je važno da uključimo pamet, a ne vrelu krv“, izjavio je Pavićević.

On je dodao da je slučaj odmah prijavljen policiji i da očekuje efikasnu reakciju nadležnih organa.

"Ne znamo ko stoji iza napada, niti koji su motivi za ovaj napad na Crnogorsku. Ali znam da nećemo odustati od onoga što radimo u crnogorskoj politici i bilo kakvi napadi, prijetnje i slične nečasne radnje ne mogu nas pokolebati u namjeri da Crna Gora bude savremena, demokratska i uređena država“, rekao je Pavićević.

Demokrate: Što prije rasvijetlili slučaj

Demokratska Crna Gora osudila je napad na prostorije Crnogorske u Budvi.

"Slobodno djelovanje političkih subjekata i izražavanje političkih stavova i mišljenja neophodan je uslov za dalju demokratizaciju crnogorskog društva. Za svaku državu koja teži vladavini prava i koja jemči ljudska prava, pravo na mirno uživanje imovine svakog pojedinica i organizacije mora biti zaštićeno. U demokratskom društvu nasilje nikada ne može i ne smije predstavljati rješenje. Ovo nije samo napad na jednu političku partiju, već je u pitanju nedopustiv čin koji je uperen protiv mirnog život građana Budve. Sigurnost svih građana, bez obzira na njihovu nacionalnu, vjersku i političku orijentaciju, mora biti na prvom mjestu. Očekujemo od nadležnih organa da preduzmu sve neophodne mjere i radnje, u skladu sa zakonom, kako bi što prije rasvijetlili ovaj slučaj, a počinioce ovog vandalskog čina doveli poznaniju prava", saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Bonus video: